Lütfen web sitemizi geliştirmemize yardımcı olun

Yaptığınız ziyareti değerlendirmek için müşteri anketimize katılın.

Beş kolay soruyu yanıtlamak yalnızca birkaç dakikanızı alır. Başlamak için, ziyaretiniz sona erdikten sonra Anketi başlat düğmesini tıklamanız yeterlidir.

account arrowhead-down arrowhead-up cart mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

    Sony Mobile Gizlilik Bildirimi

    İşbu Gizlilik Bildirimi 2018 senesi Mayıs ayında gözden geçirilmiştir, daha önceki bildirimler burada arşivlenmiştir

    Genel Bakış

    Gizliliğiniz ve güveniniz bizim için önemlidir. İşbu Gizlilik Bildirimi, toplayabileceğimiz ve saklayabileceğimiz kişisel bilgi ve veri (bundan sonra “kişisel veriler” olarak anılacaktır) türlerini, bunların nasıl kullanılacağını ve kimlerle paylaşılacağını açıklar. Soru ya da endişeleriniz varsa, işbu Bildirim’in sonunda iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.
    Sony Mobile Communications AB (bundan sonra “Sony Mobile”, “biz”, “bizi” ya da “bizim” olarak anılacaktır); size sunulan Sony Mobile ürünleri, hizmetleri, uygulamaları, web siteleri (e-ticaret mağazaları dahil) ve iletişim merkezlerini kullanımınızdan kaynaklanıp da, Sony Mobile’ın aldığı ya da topladığı kişisel veriler ile bağlantılı olarak, veri denetleyicisi sıfatı ile hareket eden Sony Mobile grubu şirketidir. Sony Mobile, kişisel verilerin işbu Bildirim’e uygun olarak işlenmesini sağlamak ile sorumludur.
    Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz sürekli geliştiğinden, hangi kişisel verileri işlediğimizi, bunları nasıl işlediğimizi ve kimlerle paylaştığımızı kesin bir şekilde tanımlamak için ve geçerli yasalardaki değişikliklere uymak ya da yasal ticari amaçlar için işbu Gizlilik Bildirimi’ni uyarlayacağız. Bu bildirimde değişiklikler yaparsak en son güncellenme tarihini (üst kısma bakın) değiştirip bu sayfayı güncelleyeceğiz. Esaslı değişiklikler yaparsak, web sitemizde bir bildirim yayımlayarak ya da sizi doğrudan bilgilendirerek sizi değişiklik hakkında haberdar edeceğiz. Lütfen ne tür değişiklikler yaptığımızı görmek için muhtelif zamanlarda kontrol edin.
    Lütfen Sony grubundaki diğer şirketlerin, diğer Sony ürünleri ve hizmetleri ile ilgili olarak kendi kişisel veri işleme faaliyetlerinden sorumlu olduğunu unutmayın. Bu Sony grubu şirketlerinin söz konusu ürünler ve hizmetler için ilgili web sitelerinde kendi gizlilik bildirimleri olabilir. Herhangi bir bölümü genişletmek için o bölümün başlığına tıklayın:

    1. Topladığımız kişisel veriler
    2. Sony Mobile sizinle ilgili kişisel verileri nasıl kullanır?
    3. Sizinle ilgili kişisel verilerin paylaşılması
    4. Bağlantılı Sony hesapları (“Tek Oturum Açma”)
    5. Kişisel verilerinizin uluslararası aktarımı
    6. Pazarlama iletişimleri
    7. Kişisel verilerinizin güvenliği
    8. Çerezler ve İzleme
    9. Kişisel verilerinize erişim ve haklarınız
    10. Üçüncü taraf sitelerine bağlantılar
    11. Çocukların gizliliği
    12. Bölge ve Ülkeye Özgü Bildirimler
    13. Bize ulaşın

    1. Topladığımız kişisel veriler

    Sony Mobile hangi kişisel verileri toplar ve bu veriler nereden alınır? Sony Mobile, sizinle ilgili kişisel verileri aşağıda açıklandığı gibi bir takım farklı yollarla toplayabilir. Lütfen bize kişisel verilerinizi gönderirken, özellikle de serbest metin alanlarını doldururken veya içerik, belge ve diğer materyalleri yüklerken dikkatli olun. Bazı hizmetlerimiz otomatiktir ve bize kazara yanlış ya da hassas kişisel verileri sağlamış olduğunuzu anlamayabiliriz. Yanlış verileri düzeltmek için bize her zaman ulaşabilirsiniz (aşağıdaki bölüm 13’e bakın). A. Bize sağladığınız kişisel veriler Sony Mobile ile etkileşimde bulunduğunuzda bize kendinizle ilgili kişisel veriler sağlamanız istenebilir. Örneğin:

    • Bazı uygulamalarımız veya hizmetlerimiz hesap oluşturmanızı gerektirebilir. Hesaplarınızı oluştururken isminiz, doğum tarihiniz, bulunduğunuz yer, iletişim ayrıntılarınız, belirli uygulamalar ve hizmetleri almak ve bunlara erişmek için kullandığınız cihazlar ile ilgili geçerli cihaz kimlik bilgileriniz, ilgi alanlarınız, hesap ve pazarlama tercihleriniz ve güncel cep telefonu şebeke operatörünüz gibi kişisel bilgileri sağlamanızı isteyebiliriz
    • Bir ürünümüzü yetkili kanallarımız aracılığıyla satın aldığınızda, kaydettiğinizde, onarım için gönderdiğinizde ya da iade ettiğinizde, iletişim ayrıntılarınız, söz konusu ürünler ile ilgili geçerli cihaz kimlik bilgileri, teslim tarihi, satın alma yeri ve ödeme bilgileri gibi kişisel bilgileri sağlamanızı isteyebiliriz
    • Destek için müşteri hizmetleri merkezlerimiz ile iletişime geçtiğinizde (yazılı iletişimler ya da web sitelerimiz, destek forumları, telefon, e-posta, SMS ya da sosyal medya kanallarımız dahil herhangi bir iletişim aracıyla) ve kanun icabı izin verilmesi durumunda, müşteri hizmeti aramalarını kaydedebilir ve söz konusu iletişim hakkında kişisel verileri saklayabiliriz. Topladığımız veriler; isminizi, satın aldığınız ürünleri, bizimle iletişime geçme nedeninizi, söz konusu ürünler ile ilgili geçerli cihaz kimlik bilgilerini ve size verdiğimiz tavsiyeyi (müşteri hizmetleri meselelerinin çözülme durumunu izleyebilmemiz ve müşteri hizmetleri ekibini eğitebilmemiz için) içerebilir
    • Sadakat programlarımızdan birine katılırsanız, sadakat programını kullanımınız ve talep ettiğiniz ödüller ile ilgili olarak kişisel verilerinizi toplayabiliriz
    • Perakende ya da onarım tesislerine girerseniz, güvenlik kameralarımız görüntünüzü kaydedebilir
    • Fuar ya da sergi gibi herkese açık bir etkinliğimizi ziyaret ederseniz veya anket, yarışma ya da ödül çekilişimize katılırsanız, kartvizitiniz, isminiz, iletişim ayrıntılarınız, ilgi alanlarınız ve pazarlama tercihleriniz gibi kişisel verilerinizi isteyebiliriz
    • Uygulamalarımızı ve hizmetlerimizi ya da diğer platformları kullanırsanız, ürün incelemeleri, yorumlar, fotoğraflar ve forumda yazılanlar ya da bize söylemeyi seçtiğiniz (örneğin, almak istediğiniz hizmetleri seçerken) ilgi alanlarınız ve tercihleriniz gibi yüklediğiniz içeriği alabiliriz. Bunlardan başka, ses tanıma özellikli uygulamaların kullanımı, cihazınızdaki belirli kişisel verilere erişmemizi ve ayrıca sesinizi kaydetmemizi gerektirebilir
    • İnternet etkin ürün ya da hizmetlerin kurulumu esnasında ilgi alanları ve tercihlerinizi belirtirken

    B. Web sitelerimizi, ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve uygulamalarımızı kullanırken topladığımız kişisel veriler Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak ve kullanıcı deneyimi geliştirmek için, bazı web sitelerimiz, internet etkin ürünlerimiz ve uygulamalarımız ve hizmetlerimiz, Sony Mobile’a bunları kullanımınız ile ilgili olarak aşağıdakiler dahil kişisel veriler sağlar:

    • Hizmetleri, kişisel ihtiyaçlarınıza uyarlamak için, cihazda kullandığınız hizmet ve uygulamalardaki kişisel veriler dahil kullanım alışkanlıklarınızın, görüntülediğiniz ve etkileşimde bulunduğunuz içeriklerin (reklamlar dahil) ayrıntıları. Örneğin, web sitelerimizi kullandığınızda, tarayıcı yazılımınız, görüntülediğiniz sayfalar ve ‘tıkladığınız’ ve alışveriş sepetinize eklediğiniz öğeler gibi ziyaretiniz hakkında kişisel veriler toplayabiliriz
    • IP adresiniz, cihaz kimlik bilgileriniz, etki alanınız, cihaz ve uygulama ayarlarınız, hatalar ve donanım etkinliğiniz gibi hizmet, ürün ya da web sitelerimizi kullanımınız hakkında teknik kişisel verileri tutan hizmet, ürün ya da sunucu günlükleri. Konumunuzu/ülkenizi belirlemek için IP adresinizi kullanabiliriz
    • Cihazınızın fiziksel olarak nerede bulunduğuna ilişkin kişisel veriler dahil cihaz kimlik bilgileriniz gibi Cihaz Bilgileri. Örneğin, bir coğrafi konum hizmetini veya uygulamasını kullanırken ve konumunuzun paylaşılmasına onay verdiğinizde. Yazılım güncellemesi indirdiğinizde, cihaz kimlik bilgileriniz de toplanır
    • Açık izniniz ile, fiziksel davranışlarınız, sağlığınız veya sesli kimlik doğrulama verileri, parmak izi ya da yüz özellikleri veya nitelikleri gibi biyometrik verileriniz ile ilgili kişisel veriler
    • Sesli komut uygulaması kullanırken ses tanıma ve telaffuz verileri. Söz konusu veriler, teknoloji ortaklarımıza gönderilebilir
    • Bağlantılı Sony hesaplarınız ve bunları ne zaman ve nasıl kullandığınıza ilişkin ayrıntılar (bağlantılı Sony hesapları hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bölüm 4’e bakın)

    C. Sosyal ağlar ile bağlantılı olarak topladığımız kişisel veriler Sosyal ağ özelliklerimiz, sayfalarımız ya da eklentilerimizi veya sosyal ağlar ile etkileşime izin veren ürün ya da hizmetlerimizi kullanıyorsanız, söz konusu kullanım ile bağlantılı kişisel verileri alabiliriz. Örneğin:

    • Sosyal ağ hesabınızı kullanarak web sitelerimiz, uygulamalarımız ya da hizmetlerimizden birinde oturum açarsanız, sosyal ağ profilinizden temel bilgilerinizi alabiliriz. Aldığımız temel bilgiler, sosyal ağ hesabınızın gizlilik ayarlarına göre değişebilir. Ancak, bunlar sosyal ağ kimliği, isim, profil resmi, cinsiyet ve konumu içerebilir. Erişmemize izin vermeniz durumunda profilinizden ilave kişisel veriler de alabiliriz
    • Web sitelerimiz ya da hizmetlerimizde ‘beğen’, ‘+1’, ‘tweetle’ ya da benzer düğmeyi tıklarsanız, bu işlemi yaptığınızı kaydedebiliriz. Ayrıca görüntülemekte olduğunuz içerik sosyal ağ profilinizde veya akışınızda yayımlanabilir. Söz konusu yayımlanan içerik ile diğer etkileşimler hakkında kişisel veriler alabilir (örneğin, kişileriniz, yayımlanan içerikteki bir bağlantıya tıklarsa) ve bunları hakkınızda sakladığımız ayrıntılar ile ilişkilendirebiliriz
    • Bir sosyal ağ sitesindeki sayfalarımızda ‘beğen’, ‘+1’ ya da benzer bir düğmeye tıklarsanız, sosyal ağ hesap gizlilik ayarlarınıza bağlı olarak sosyal ağ profiliniz hakkında kişisel veriler alabiliriz

    Sosyal ağ profilinize erişimi nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için, sosyal ağınızın web sitesinde mevcut gizlilik bildirimini ve diğer kılavuzları gözden geçirmelisiniz. D. Diğer kaynaklardan topladığımız kişisel veriler Aşağıdakiler dahil olmak üzere, herkesin kullanımına açık kaynaklar ve üçüncü taraflardan da kişisel veriler toplayabiliriz:

    • Bizden bir ürün satın almaya çalıştığınızda, ödemenin hileli yapılmadığından ve uygun bir kredi notunuzun olduğundan emin olmak için kredi kontrolü ve mali kontrol yapabiliriz
    • Bir Sony Merkezi, cep telefonu şebeke operatörü veya diğer bir perakendeciden ürün ya da hizmet satın alırsanız, satın almanız hakkında söz konusu perakendeciden IMEI kodunuz, iletişim bilgileriniz ve satın alma tarihiniz gibi belirli bilgileri alabiliriz
    • Etkileşimde bulunduğunuz diğer Sony grup şirketlerinden de özellikle hesaplarınız ile belirli Sony grup hizmetleri arasında bağlantı kurmanız halinde hakkınızda kişisel veriler alabiliriz (bağlantılı Sony hesapları hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bölüm 4’e bakın)

    2. Sony Mobile kişisel verilerinizi nasıl kullanır?

    • Sony Mobile, kişisel verilerinizi nasıl kullanır ve bu kişisel verileri işlemesi için yasal dayanağı nedir? Sony Mobile, esas olarak aşağıdaki amaçlar ile topladığımız ya da sağladığınız kişisel verileri kullanır:

    A. Hizmet tedariki

    • Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi size sunmak için kişisel verilerinizi kullandığımızda, bu işlem Sony Mobile ile aranızdaki bir sözleşmeye dayanır. Aşağıdaki amaçlarla kişisel verilerinizi kullanabiliriz:
      • yedekleme ve geri yükleme hizmetleri de dahil talep etmiş olduğunuz bir ürün ya da hizmeti size sağlamak
      • cihazınızı daha güvenli hale getirmek ve cihazdaki kişisel verileri korumak için önemli güvenlik ve fonksiyonellik yamaları içerebilecek yazılım güncellemelerini size sağlamak
      • Sony Mobile ve ürünleri ve hizmetleri hakkında bizimle irtibata geçtiğinizde bilgi isteklerinizi ve aramalarınızı kolaylaştırmak ve işlemek
      • ödeme yardımı hizmeti sağlamak. Xperia™ mağazası gibi çevrimiçi e-ticaret mağazaları dahil olmak üzere uygulamalarımızı ve hizmetlerimizi kullandığınızda satın almak için aradığınız her ürünün ayrıntıları ve e-posta adresiniz satın alma formunu doldurduğunuzda kaydedilebilir. Satın alma işleminizi tamamlamamanız durumunda, biz ve/veya işlemi yerine getirmekle yetkili iş ortaklarımız yardım teklifinde bulunmak için bu bilgileri kullanarak (örneğin, herhangi bir işlemi tamamlamanıza engel olan teknik sorunlar yaşamanız durumunda) sizinle iletişim kurabiliriz. Bu isteğe bağlı olarak sunulan bir hizmettir. Dilediğiniz zaman ödeme yardım e-postalarımızdan herhangi birinin sonunda bulunan bağlantıyı takip ederek yardım e-postalarını almamayı seçebilirsiniz

      B. Ürün ve hizmet geliştirme

      • Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi daha iyi hale getirmek için sürekli çalışıyoruz. Bu işlemeyi, ürünlerimiz ve hizmetlerimizi geliştirmek, müşteri taleplerine daha iyi yanıt vermek, kaliteyi sağlamak, kimlik yönetimini geliştirmek ve ağ ve bilgi güvenliğini güçlendirmek için yasal menfaatlerimize dayandırıyoruz. Kişisel verileri aşağıdaki amaçlar için kullanabiliriz:
        • temel hesap bilgileri (isminiz, doğum tarihiniz, adresiniz, iletişim ayrıntılarınız gibi), geçerli cihaz kimlik bilgileri (belirli uygulamalar ve hizmetlere erişmek ve bunları almak için kullandığınız cihazlar ile ilgili), muhtelif zamanlarda sağlandığı üzere ilgili ürün ya da hizmet kullanım bilgileri ve müşteri tercih bilgileri dahil kullanıcılarımızın müşteri veritabanlarını oluşturmak ve yönetmek. Devam eden müşteri ilişkileri yönetim etkinliklerinin parçası olarak, hesaplarınızı daha etkili şekilde yönetmek için bazı veritabanlarını tek veritabanında birleştirebilir ya da bunun yerine ayrı veritabanları arasında bağlantı oluşturabiliriz
        • Sony Mobile ürünleri ve hizmetleri hakkında fikrinizi sormak ve ürün anketleri yürütmek
        • mevcut Sony Mobile ürünlerini, hizmetlerini ve uygulamalarını geliştirmek ve ilerletmek; yeni teklifler, tavsiyeler, reklamlar ve başka iletişim şekilleri geliştirmek ve genel itibariyle müşterilerin alışveriş tercihleri hakkında bilgi edinmek

        C. Pazarlama ve reklam

        • Pazarlama amaçları ile kişisel verileri kullandığımızda, işlemlerimizin temelinde müşterilerimizi tanıma, Sony Mobile’ın en son ürünleri ve hizmetleri hakkında sizi güncel tutmak ve müşteri deneyiminizi kişiselleştirmek olan meşru menfaatlerimiz yatar. Bazı durumlarda (örn. pazarlama mesajları göndermek için) pazarlamayı ön izninize dayandırırız. Bizimle pazarlama amaçları ile paylaşılan (örn. ürünlerini, uygulamalarını ve hizmetlerini de kullandığınız diğer Sony grubu şirketlerinden aldığımız), hakkınızdaki kişisel verileri ve/veya topladığımız kişisel verileri kullanabiliriz. Özellikle:
        • izin vermişseniz ya da geçerli mevzuat uyarınca bu şekilde davranabiliyorsak, mevcut ve/veya yeni ürünler ve hizmetler hakkında size posta, e-posta, telefon, cihaz içi mesajlaşma, metin mesajı (SMS) ya da diğer yollarla ürün ve hizmet güncellemeleri, bültenler ve diğer iletişimleri sağlayabiliriz
        • ilgili özel teklif ya da promosyondan faydalanmanızı sağlayabiliriz
        • ödül çekilişleri, yarışmalar ve diğer promosyon teklifleri yapabiliriz
        • web sitelerimiz, ürünlerimiz hizmetlerimiz ve sadakat programlarımızın kullanımı hakkında kullanıcı grup profilleri oluşturabilir veya verileri bölümleyebilir ya da anonim, toplu istatistikler oluşturabilir ve bunları üçüncü taraflar ile paylaşabilir ve/veya herkese sunabiliriz
        • size kişiselleştirilmiş içerik, tavsiye ve reklamlar gösterebiliriz. Sony Mobile ürünleri ve hizmetlerini kullandığınızda, size pazarlama iletişimleri gönderdiğimizde ve bizim ya da reklam ortaklarımızın reklamlarını gösteren üçüncü taraf web sitelerini ve bizim web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde bu kişiselleştirmeyi fark edebilirsiniz. Örneğin, web sitelerimizden birinde görüntülediğiniz bir ürünün reklamını görebilirsiniz. Web sitelerimizde veya çevrimiçi reklamlarımızda gördüğünüz kişiselleştirmelerden bazıları bizim tarafımızdan ya da üçüncü taraf reklam ortaklarımız tarafından ayarlanan çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakın. Diğer durumlarda, uygulamalarımız ve hizmetlerimiz, kişiselleştirilmiş içeriği kontrol etmek için özel ayarlara sahip olabilir; daha fazla bilgi için ilgili uygulama ya da hizmetin geçerli koşul ve şartlarına bakmalısınız
        • kendi pazarlamamızdaki dahil başka bir yere bağlantı sağlamak, burayı yayımlamak veya tanıtmak için web sitelerimizde ya da hizmetlerimizde herkese açık yaptığınız ürün incelemelerini, yorumları ya da içeriği kullanabiliriz. Sony Mobile’ın web sitesi forumunda bir gönderi veya mesaj dizisi oluşturduğunuzda veya yanıtladığınızda, bu forum hizmetini sağlamanın yanı sıra forumun adını ve hesap bilgilerinizle birlikte gönderinin veya mesaj dizisinin saatini ve tarihini de kaydedebiliriz. Bunu, forumlarımızın ‘tipik kullanıcılarını’ daha iyi anlamak ve pazarlama iletişimlerimizi forum aktivitelerinizi yansıtacak şekilde seçmek veya uyarlamak için yapıyoruz. Forumda paylaştıklarınızın fiili içeriğini pazarlama iletişimleri göndermek için kullanmayız

        Pazarlama iletişimlerimiz, müşteri profillerini kullanımımız ve nasıl çıkış yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, daha fazla ayrıntı için aşağıdaki bölüm 6’ya bakın.

      D. Hileyi önleme ve soruşturma

      • Sony Mobile, hileyi önlemek ve politikalarımızı ya da ihlalleri soruşturmak için kişisel verileri kullanabilir. Örneğin, promosyonlar ya da kampanyalar ile ilgili kuponlar ya da indirimlerin hileli olarak yerine getirilmemesini ve bir ödemenin hileli şekilde yapılmamasını sağlamak için cihaz kimlikleriniz gibi cihaz bilgilerinizi kullanabiliriz. Böyle bir durumda, kişisel verilerin işlenmesini hileyi önlemek ve sadece müşterilerimize menfaat sağlamak yönündeki yasal menfaatimize dayandırırız. Kişisel verileri geçerli yasalar, yönetmelikler ve mahkeme kararlarına uymak ve söz konusu kurumların geçerli yasal bilgi taleplerine uymak için de kullanabiliriz. Kişisel verilerinizi, herhangi bir Sony grubu şirketinin yasal haklarını ya da bir Sony ürün ya da hizmetinin koşullarını ve şartlarını uygulamak ya da savunmak için kullanabiliriz. Böyle bir durumda, verilerin işlenmesi Sony Mobile’ın tabi olduğu yasal yükümlülüğe ya da yasal haklarımızı korumak için yasal menfaatimize dayandırırız.

      E. Diğer amaçlar

      • Kişisel verilerinizi diğer amaçlar için kullanabiliriz:
      • özellikle çağrı, e-posta ve diğer müşteri destek merkezlerimizdeki müşteri ilişkileri personeli ile ilgili olmak üzere personel eğitim ve kalite güvencesi sağlamak. bu işlemlerin temelinde müşteri hizmetlerimizin kalite ve verimliliğini sağlama yönündeki meşru menfaatimiz yatar
      • bizimle Sony Mobile’ın iş başvuru web sitelerinden biri üzerinden iletişime geçtiğinizde işe alımınızı değerlendirmek. Bu işlem, izninize göre gerçekleştirilir ve işe alım web sitelerimizde işe alım sürecinde verilerin işlenmesi hakkında ek bilgi sağlarız
      • yukarıda belirtilen farklı kaynaklardan topladığımız kişisel verileri birleştirmek ya da bunlar arasında bağlantı kurmak (diğer Sony grup ürünleri ve hizmetlerini kullanımınız hakkında diğer Sony grup şirketlerinden aldığımız kişisel veriler dahil). Bu işleme, daha iyi bir müşteri deneyimi ve hizmeti sağlamak için yasal menfaatimize dayanır. Kişisel verilere, bir çerez ya da hesap numarası gibi (özellikle Sony hesaplarına bağlantı sağladığınızda – bağlantılı Sony hesapları hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bölüm 4’e bakın) özgün bir tanımlayıcı aracılığıyla bağlantı sağlanabilir. Alternatif olarak müşteri bilgilerini içeren iki veya daha fazla veritabanını tek bir veritabanında birleştirmeye karar verebiliriz. Size ve/veya kendimize kolaylık sağlamak (örneğin, yeni bir hizmet için daha basit bir şekilde kaydolmanızı sağlamak), bizimle her iletişime geçtiğinizde daha sorunsuz bir müşteri desteği vermek ve size daha iyi, kişiselleştirilmiş hizmet, içerik, pazarlama ve reklamlar sağlamamız için kişisel verileri bağlayabilir ya da birleştirebiliriz. Müşteri profillerini kullanımımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, daha fazla ayrıntı için aşağıdaki bölüm 6’ya bakın.

    3. Sizinle ilgili kişisel verilerin paylaşılması

    Sizinle ilgili kişisel veriler Sony ve üçüncü taraflar ile nasıl paylaşılır? A. Kişisel verilerinizin Sony Mobile tarafından paylaşılması Genel olarak, Sony Mobile izniniz olmadan sizinle ilgili kişisel verileri üçüncü taraflara ifşa etmez. Bununla birlikte, istisnalar mevcuttur:

    • Diğer Sony grup şirketleri Aşağıdaki durumlarda basit hesap bilgileri (isminiz, doğum tarihiniz, adresiniz, iletişim ayrıntılarınız gibi), geçerli cihaz kimlik bilgileri (belirli uygulamaları ve hizmetleri almak ve bunlara erişmek için kullandığınız cihazlar ile ilgili), ilgili ürün ya da hizmet kullanım bilgileri ve muhtelif zamanlarda sağladığınız müşteri tercih bilgileri dahil hakkınızdaki kişisel bilgileri diğer Sony grup şirketlerine ifşa edebiliriz:
      • Diğer Sony grup şirketinin ürünlerini ya da hizmetlerini kullanmış ve bu şirketle kişisel verilerinizi daha önceden paylaşmışsanız. Söz konusu durumlarda, Sony’nin sizinle ilgili tüm verilerini birleştirebilir ve ilgili Gizlilik Bildirimleri uyarınca bu verileri kullanabiliriz.
      • söz konusu diğer Sony grup şirketlerini veri işleme hizmetlerini bize sağlamakla görevlendirdiysek (ve işbu diğer Sony grup şirketleri, kişisel verilerinizi sadece talimatlarımıza uygun olarak işleyecek ve uygun gizlilik ve güvenlik yükümlülüklerine tabi olacaksa); ya da
      • diğer Sony grup şirketlerinin yayımladığı, geliştirdiği, desteklediği ya da sunduğu içerik, hizmet, uygulama veya ürünlere erişmek, bunları satın almak ya da indirmek için Sony Mobile cihazları ve/veya uygulamaları ya da hizmetlerini kullanıyorsanız. Bu kişisel verileri, hakkınızdaki diğer ayrıntılar ile birleştirebilirler. Size kendi gizlilik bildirimlerini iletmedikleri sürece, bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklanan amaçlar için kişisel bilgilerinizi kullanabilirler. Farklı Sony grup şirketlerinde birden fazla hesabınızın olması durumunda söz konusu Sony grup şirketleri de kişisel verileri kendi gizlilik bildirimlerine uygun olarak bizimle paylaşabilir ya da
      • Sony Mobile, işinin bir kısmını diğer Sony grup şirketine devredebilir
    • Sony Perakende Mağazaları Bir Sony perakende mağazasında Sony Mobile ürünleri ya da hizmetleri satın almayı tercih ederseniz (mağaza, web sitesi aracılığıyla ya da telefon ile), Sony Mobile satın alma bilgilerinizi söz konusu Sony perakende mağazası ile paylaşabilir. Satın alma bilgileriniz, yapmış olduğunuz diğer satın almaların ayrıntıları gibi Sony perakende satış mağazasının bir müşteri olarak sizinle ilgili olarak bulundurduğu diğer veriler ile birleştirilebilir.
    • Hizmet sağlayıcılarımız Bizim için belirli veri işleme hizmetlerini sağlamaları için diğer Sony grubu şirketlerini ve/veya üçüncü taraf servis sağlayıcılarını (yetkili veri işlemcilerimiz olarak hareket etmek üzere) kullanabiliriz. Yetkili veri işlemcilerine örnek olarak, faturalandırma ve ifa ortakları, yukarıda özetlenen amaçlar için adımıza kişisel verileri işleyen veri analitik sağlayıcıları verilebilir. Örneğin, içerik kişiselleştirmek, siparişleri karşılamak, paketleri teslim etmek, posta ve e-posta göndermek, kısa mesaj (SMS) göndermek, pazarlama yardımı sağlamak, kredi kartı ödemelerini işlemek, dolandırıcılık kontrol hizmetleri, yedekleme hizmetleri ve müşteri hizmetleri sunmak için üçüncü tarafların hizmetlerini kullanabiliriz.

    Yetkili veri işlemcimiz olarak hareket ederken, servis sağlayıcılarımızın verileri (Sony grubu şirketleri dahil) talimatlarımıza uygun olarak, işbu Bildirim çerçevesinde işlemeleri gerekir ve bunlar, uygun gizlilik ve güvenlik yükümlülüklerine tabidir.

    • Üçüncü Taraf Reklam Ortakları Üçüncü taraf reklamlarını içeren (uygulama ya da hizmetin içerisinde bulunup bulunmadığına ya da son kullanıcılara bir çerçeve, sarmalayıcı, açılır pencere ya da sair reklam işlevseli şeklinde görüntülenip görüntülenmediğine bakılmaksızın) Sony Mobile uygulamalarını ve/veya hizmetlerini indirdiğinizde ve/veya kullandığınızda, tarafınızca kullanılan Sony Mobile hizmeti ya da uygulaması dahilinde görüntülenen reklamları daha iyi hedeflemeleri ve/veya kişiselleştirmeleri için uygulamalar ve hizmetleri kullanımınız hakkında topladığımız kişisel verileri reklam ortaklarımız ile paylaşabiliriz. Üçüncü taraf reklam ortaklarımızdan bazıları bağımsız hareket ederler ve böylelikle, paylaşılan veriler hakkında kendi gizlilik bildirimlerinin koşulları uyarınca işlemde bulunacaklardır. Söz konusu paylaşım meydana geldiğinde, uygulamalarımız ve/veya hizmetlerimiz uygulama ve/veya hizmeti ilk etkinleştirmenizde size bildirimde bulunacaktır. Ek olarak, tarayıcınızın çerez ayarlarından (daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza bakın) ve Android cihazınızda Ayarlar menüsünden (Ayarlar-> Google -> Reklamlar) kişiselleştirilmiş reklamları denetleyebilirsiniz.
    • Üçüncü taraf bültenleri İş ortaklarımızın birinden bilgi veya bülten almayı istemeniz veya kabul etmeniz durumunda, sizinle iletişim kurabilmeleri ve/veya isteğinizi yerine getirmeleri için bu üçüncü tarafa bilgilerinizi sağlayabiliriz.
    • Yasal ve ticari amaçlar hileyi önlemek, geçerli yasalara, yönetmeliklere ve mahkeme emirlerine uymak ve söz konusu makamların geçerli yasal bilgi taleplerine uymak için kişisel verilerin, resmi daireler ve emniyet güçleri ile paylaşılmasının gerekli olduğuna iyi niyetle inanması halinde
    • Sony grup şirketi ya da bir Sony ürünü ya da hizmetinin koşulları ve şartlarını uygularken ya da savunurken ve profesyonel danışmanlar dahil kişisel verilen üçüncü taraflar ile paylaşılmasının yasal konumumuz açısından faydalı olması halinde
    • şirket birleşmesi, iktisap ya da tasfiye gibi kurumsal durumlar ile bağlantılı olarak kişisel verilerin müstakbel üçüncü taraf alıcı ya da satıcı ve profesyonel danışmanları ile paylaşılmasının gerekli olması halinde
    • kişisel verileri kullanabilir ve üçüncü taraflara ifşa edebiliriz
      • Anonim istatistikler Yukarıda belirtildiği üzere muhtelif amaçlarla anonim, toplu ya da genel verileri hazırlıyoruz (“genel” istatistikler dahil). Söz konusu bilgilerden kimliğinizin teşhis edilemeyeceğini düşündüğümüzden, üçüncü taraflar ile paylaşabiliriz (ortaklarımız, reklamcılar, endüstri kuruluşları, medya ve/veya kamu)

    B. Sağladığınız kişisel verilerin paylaşılması

    Bazı uygulamalarımız ve hizmetlerimiz; mesaj, fotoğraf, video ve diğer içerik ve bağlantıları diğerleri ile paylaşmanıza ve yüklemenize ve/veya hesabınız için herkesin erişebileceği bir profil oluşturmanıza izin verir. Örneğin:

    • Web sitelerimizin topluluk ve forum alanı (şayet varsa) söz konusu hizmetin diğer kullanıcıları tarafından görünür yorumlar (hesap isminiz ile birlikte) yayımlamanıza izin verir

    Diğer hizmetler, tıklandığında alıcının sizin yüklediğiniz içeriğe erişmesine izin veren bir bağlantı paylaşmanıza izin verir

    4. Bağlantılı Sony hesapları (“Tek Oturum Açma”)

    Bağlantılı Sony hesapları nedir ve Sony grubu şirketleri tarafından nasıl kullanılır? Farklı Sony uygulamaları ve hizmetlerindeki hesaplarınızı aynı oturum açma bilgilerini (e-posta adresi ve parola) kullanarak hepsine erişecek şekilde (“Tek Oturum Açma”) bağlantılı hale getirebilirsiniz. Diğer temel hesap bilgileri de hesaplarınızı kolaylıkla yönetebileceğiniz şekilde bağlantılı hesaplar arasında senkronize edilebilir. Bu Gizlilik Bildirimi, bağlantılı hesaplarınızla ilgili bilgileri kullanımımızın yanı sıra sizin uygulamaları ve hizmetleri kullanımınız için de geçerlidir. Sony tarafından sağlanan diğer uygulamalar ve hizmetler farklı Sony grubu şirketleri tarafından işletilir. Her bir hizmete ilişkin Gizlilik Bildirimi, hesap bilgilerinizin bu hizmetle bağlantılı olarak nasıl kullanılacağını ve hangi Sony grubu şirketinin sorumlu olduğunu belirtir (bir hizmetin gizlilik bildirimini o hizmetin web sitesinde bulabilirsiniz). Bununla birlikte, Sony grubu şirketleri genel itibariyle aşağıdaki amaçlar için bağlantılı Sony hesaplarınız ile ilgili kişisel verileri kullanabilir.

    • Hesaplar arasında bağlantı kurma/senkronize temel hesap ayrıntıları. Aşağıdaki hallerde temel hesap ayrıntılarınızı diğer Sony grup şirketi ile paylaşacağız:
      • hizmetlerimiz için söz konusu Sony grup şirketinin hizmetleri hesabınız ile hesabınız arasında bağlantı kurmanız halinde ya da
      • temel hesap ayrıntılarına ilişkin değişiklik yapmanız halinde (bu ayrıntılar, senkronize olduğundan değişiklikler bağlantılı hesaplarınız arasında otomatik yapılacaktır).
    • Müşteri Desteği Sony Hizmetleri için bağlantılı hesaplarınız varsa, söz konusu hizmetler için Sony çağrısı, e-posta ya da başka bir destek merkezi, sorgularınızı ele almak için temel hesap bilgilerinize erişebilir. Yukarıda belirtildiği gibi, müşteri desteği aracılığıyla yaptığınız değişiklikler tüm bağlantılı hesaplarınıza otomatik olarak yansıtılır.
    • Sony’nin haber, yarışma ve teklif bildirimleri Sony grup haberleri, yarışmaları ve teklifleri ile ilgili bilgi almak için kayıt olmanız teklif edilebilir. Kaydolmanız durumunda, Sony grubundaki şirketler kendilerine ait haberleri, yarışmaları ve teklifleri size gönderebilir ve bu bilgileri ilginizi çekecek şekilde düzenlemek için bağlantılı Sony hesaplarınızı kullanabilir.
    • Müşteri analizi Bağlantılı hesaplarınız ile ilgili kişisel veriler, Sony grup tarafından (kimliğinizi doğrudan tanımlamayacak şekilde) ürün ve hizmet geliştirme, iş promosyonu ve araştırma amaçları ile birleştirilebilir ve analiz edilebilir ve sonuçlar Sony grup şirketi ve üçüncü taraflar ile (hizmetlerini kullanmıyorsa olsanız da) paylaşılabilir

    Hesaplarınız arasında bağlantı oluşturduktan sonra, eriştiğiniz her bir hizmeti işleten Sony grup şirketi söz konusu hizmet (ve söz konusu hizmeti kullanırken topladığınız veriler) için hesabınızı gizlilik bildirimine uygun olarak kontrol etmeye devam edecektir. Hesapların birbirine bağlanması bu durumu değiştirmez. Bireysel bir hesap ile bağlantılı, bireysel veri haklarını (erişim hakkınız gibi) gerçekleştirmek isterseniz, gizlilik bildiriminde verilen ayrıntıların kullanıldığı hesabı denetleyen ilgili Sony grubu şirketi ile irtibata geçmeniz gerekir. Bağlantılı hesaplarınızdan birini veya tümünü iptal etmek ya da sonlandırmak istemeniz durumunda, iptal etmek istediğiniz her bir hizmet veya hesap için hesap iptal işlemini uygulamanız gerekir. Tek bir Sony grubu şirketiyle iletişim kurarak bağlantılı hesaplarınızdan bazılarını veya tümünü iptal etmeniz mümkün olmayacaktır. Her Sony grubu şirketi yalnızca kendi hizmetleri için geçerli olan hesap iptal isteklerini işleyebilir ve gerçekleştirebilir.

    5. Kişisel verilerinizin uluslararası aktarımı

    Sony Mobile sizinle ilgili kişisel verileri diğer ülkelere nasıl aktarır? Sony Mobile, global bir kuruluş olan Sony grubunun bir üyesidir. İşbu Bildirim’de açıklanan amaçlar ile; kişisel verileriniz (bağlantılı hesap ayrıntılarınız dahil – bağlantılı Sony hesapları hakkında daha fazla bilgi için yukarıdaki bölüm 4’e bakın) bulunduğunuz ülkedeki yasalar ile aynı seviyede veri koruma yasalarına sahip olmayan Sony grubu şirketlerine (bunların adına hareket eden hizmet tedarikçileri dahil) ve diğer üçüncü taraflara aktarabilir. Sony Mobile, haklarınızın ve himayelerinin verileriniz ile birlikte olmasını sağlamak için AB Standart Akdi Fıkralar dahil muhtelif yasal mekanizmayı kullanır. Bu yüzden, her bir Sony grubu şirketi, Sony Mobile’ın kişisel verilerin adil şekilde işlenmesine ilişkin anahtar veri koruma prensiplerine uygun olan ve kişisel verilerin yeterli seviyede korunmasını sağlayan, kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili şirket içi politikasına uygun davranacaktır.

    6. Pazarlama iletişimleri ve tercihlerinizi değiştirme

    Sony Mobile size iletişimler göndermek için kişisel verilerinizi nasıl kullanır ve pazarlama tercihlerinizi nasıl değiştirebilirsiniz?

    1. Pazarlama iletişimleri
    2. Bir ürünü satın aldığınızda, müşteri desteği çağrı merkezlerimize başvurduğunuzda veya hizmetlerimizden biri için hesap oluşturduğunuzda yaptığınız gibi bize iletişim bilgilerinizi sağladığınızda, Sony Mobile ve/veya diğer Sony grubu şirketleri tarafından sağlanan çeşitli bültenleri ve diğer iletişimleri almayı (veya geçerli yasanın izin verdiği belirli durumlarda almamayı) tercih etme fırsatına sahip olursunuz. Bu iletişimler, ilginizi çekebilecek yükseltmeler ve özel teklifler dahil olmak üzere en yeni Sony ürünlerini ve hizmetlerini içerebilir. Pazarlama iletişim seçeneklerinizi dilediğinizde değiştirebilirsiniz: a. Size gönderilen bir e-postanın aboneliğini kaldırmak isterseniz, (genelde) e-postanın sonunda bulunan “aboneliği iptal et” bağlantısını ve/veya talimatları izleyin. Ancak dikkate alın: b. Alışveriş yapmak ya da Sony Mobile ile iletişime geçmek için birden fazla e-posta adresi kullanıyorsanız, her bir e-posta adresi için ayrıca aboneliği bitirmeniz gerekecektir c. Bu yöntem ile sadece e-postalar için aboneliği bitirirsiniz. Aldığınız diğer pazarlama iletişimleri için ayrıca aboneliği bitirmelisiniz d. Sony Mobile tarafından sağlanan uygulamalar ve hizmetler için kayıt olduysanız ve kendi hesabınız varsa, oturum açabilir ve hesap ayarları sayfası ya da alanından pazarlama iletişim seçeneklerini değiştirebilirsiniz e. Anlık bildirimle gibi diğer iletişimlerini yönetmek için lütfen değişiklik yapmak için uygulama özel ayarları bölümüne gidin

    3. Müşteri profilleri
    4. Yukarıda tanımlandığı üzere, müşterilerimizi daha iyi anlamak ve web sitelerimizin, ürünlerimizin, hizmetlerimizin ve sadakat programlarımızın kullanımı hakkında anonim, toplu istatistikler oluşturmak için kullanıcı grubu profilleri ya da kısmi veri oluşturabiliriz. Bu işleme, müşterilerimizi daha iyi anlamak ve size ihtiyaçlarınıza daha uygun olan ürün ve hizmetler sağlamak için yasal menfaatimize dayalıdır. Size daha iyi kişiselleştirilmiş hizmet, içerik, pazarlama ve reklam sağlamak için kişisel verileri bağlayabilir ya da birleştirebiliriz. Müşteri profillerini doğrudan pazarlama amaçları ile kullandığımızda kişisel verilerin söz konusu işlenmesine dilediğinizde itiraz etme hakkına sahipsiniz.

    5. Önemli bilgiler ve hizmet mesajları
    6. Bazen size önemli yazılım güncellemeleri, geçerli koşullar ve şartlara ilişkin değişikliklere yönelik önemli bilgiler (metin mesajı, anlık bildirim, e-posta dahil) ve/veya garanti ya da satış sonrası onarım hizmetlerini sağlamak için yasal ve akdi yükümlülüklerimizi gerçekleştirmek üzere gerekli olduğu takdirde başka iletişimler ya da bildirimler gönderebiliriz.  Bu önemli ürün ve/veya hizmet iletişimleri pazarlama iletişimi tercihlerinizden etkilenmez.

    7. Kişisel verilerinizin güvenliği

    Sony Mobile kişisel verilerinizi nasıl korur ve kendinizi korumak için ne yapabilirsiniz?

    • Kişisel verilerinizi korumak için ne yapıyoruz Sony Mobile yetkisiz erişimin asla meydana gelmeyeceğini garanti edemez, ancak Sony Mobile’ın uygun teknoloji ve dahili süreçleri kullanarak kişisel verilerinizin güvenliğini muhafaza etmek ve kişisel verilerinize yetkisiz erişimi önlemek için muazzam bir özen göstereceğinden emin olun. Aşağıdakiler dahil kişisel verilerinizi yetkisiz erişim, kullanım ya da değişiklik ve kanuna aykırı imha ve ifşadan korumak için önlemler alıyoruz:
      • Kredi kartı ayrıntıları gibi hassas kişisel verilerin toplanması ya da aktarılması durumunda Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifrelemesi kullanımı (SSL şifrelemesi, verilerin bizden başka kişilerde okunamaması için tasarlanmıştır)
      • Hakkınızda topladığımız kişisel verilere erişimi sınırlama (örneğin, ticari etkinliklerimizi sürdürmek için kişisel verilerinize ihtiyaç duyan personelimizin erişmesine izin verilir)
      • Fiziki, elektronik ve yöntemsel tedbirleri endüstri standartları ile uyumlu hale getirme
    • Sony Mobile’ın uygulamaları aracılığıyla içerik ve bağlantı paylaşılmasına ilişkin ne düşünüyorsunuz?
      • Lütfen Sony Mobile’ın uygulamaları ve hizmetleri üzerinden paylaştığınız tüm içeriklerin ve bağlantıların alıcılarınız tarafından başkalarına iletilebileceğini unutmayın. Söz konusu uygulama ve hizmetleri kullanırken her zaman takdir yetkinizi kullanmalısınız
      • Kendi gizliliklerini çevrimiçi korumaları ve de diğerlerinin gizliliğine saygı duymaları için müşterilerimizin sorumluluk almasını istiyoruz. Topluluklar, forumlar ve mesaj panolarındaki katılımcıların, kendi çevrimiçi kimlik bilgilerinden başka bilgilerle, kimlik tanımlayıcı bilgileri ifşa etmeleri yasaktır
      • Başkalarının gizliliğini ihlal edebilecek telefon numaraları, adresler, yaş ya da diğer kişisel tanımlanabilir bilgilerin ifşası yasaktır. Kullanıcıların kişisel tanımlanabilir bilgilerinin ifşasını istemek ya da kullanıcıları bu yönde teşvik etmek de yasaktır
    • Kişisel verilerinizi korumak için ne yapmalısınız İnternetteki en iyi uygulama olduğundan, bireylerin kullanıcı hesapları ile dikkatli olmaları ve bazı basit kurallara uymaları tavsiye edilir:
      • Alışılmış parolalar kullanmayın (tek kelimeler gibi)
      • Birden fazla hesap için aynı parolayı kullanmayın
      • Çok uzun parolalar kullanmayın (en az 10 karakter, ancak tercihen daha uzun)
      • Büyük ve küçük harfli kombinasyonlardan oluşan parolalar kullanın örn. $%^& etc.
      • Parolaları güvende tutun (asla bir kenara yazmayın ya da başkası ile paylaşmayın) ve düzenli olarak değiştirin
    • İşbu Gizlilik Bildirimi web sitelerimizdeki bağlantıları takip ederek ziyaret ettiğiniz üçüncü taraf web sitelerine uygulanır mı?
      • Diğer Sony grup şirketi tarafından işletilen web siteleri dahil bazı web sitelerimiz, Sony Mobile tarafından işletilmeyen diğer üçüncü taraf web sitelerine bağlantı içerebilir
      • Sony Mobile, Sony Mobile’ın yüksek gizlilik standartlarına sahip olan ve gizliliğe saygı duyan sitelere bağlantı kurmaya çaba gösterdiğinden, söz konusu üçüncü taraf web sitelerinin içerik, güvenlik ya da gizlilik uygulamalarından sorumlu değiliz. Kişisel verilerinizin nasıl kullanılabileceğini öğrenmek için bu üçüncü taraf web sitelerinde görüntülenen gizlilik ve çerez politikalarını incelemenizi şiddetle öneririz

    8. Çerezler ve İzleme

    Çerezler nedir ve nasıl kullanılır? Web sitelerimizin ve e-posta iletişimlerimizin kullanımına ilişkin bilgilerin toplanması için, web sitelerimizde “çerezler” gibi sektör genelindeki teknolojiler kullanılır. Örneğin, bu teknolojiler bize hangi ziyaretçilerin bir web sitesindeki veya e-postadaki temel öğelere (bağlantılar veya grafikler gibi) tıkladığını gösterir ve web sitelerimize yaptığınız bir sonraki ziyaretinizde tarayıcınızı hatırlar. Çerezler, deneyiminizi ilgi alanlarınızla ve tercihlerinizle daha fazla eşleşecek şekilde özelleştirmemizi ya da hizmetleri kullanmak için oturum açmanızı kolaylaştırmamızı sağlar. Tarayıcıların çoğu, çerezleri bilgisayarınızın sabit diskinden silmenize, çerezlerin kabul edilmesini engellemenize veya bir çerez saklanmadan önce uyarı almanıza olanak tanır. Ancak, çerezleri engeller veya silerseniz, önceden belirlediğiniz tercih veya özelleştirme ayarlarını geri yükleyemeyebiliriz ve çevrimiçi kullanımınızı size özel hale getirmemiz kısıtlanmış olur. Bu işlevler hakkında daha fazla bilgi almak için tarayıcı yönergelerinize bakın. Çerezleri nasıl kullandığımıza ilişkin daha fazla bilgiyi Çerez Politikamızda bulabilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınız ziyaret ettiğiniz web sitelerine ve çevrimiçi servislere otomatik olarak “Do Not Track” sinyali göndermenize olanak tanıyabilir. Sony Mobile mevcut durumda “Do Not Track” sinyali aldığında uygulamalarını değiştirmez. Daha fazla bilgi için https://www.allaboutdnt.com. Üçüncü tarafların web sitelerimizi ya da diğer çevrimiçi web sitelerini ve hizmetleri ziyaret ettiğinizde zaman içerisinde ve farklı web siteleri arasında çevrimiçi etkinlikleriniz ile ilgili kişisel verilerinizi toplayabileceğini de dikkate alın.

    9. Kişisel verilerinize erişim ve haklarınız

    Kişisel verilerinize nasıl erişebilirsiniz ve haklarınız nelerdir? Elimizde bulundurduğumuz, hakkınızdaki kişisel verilere erişme hakkınız vardır. Kişisel verilerinizin eksik ya da yanlış olduğunu düşünüyorsanız, bizden düzeltmemizi ya da silmemizi talep etme hakkınız vardır. Kişisel verileri dilediğinizde güncellememizi ya da değiştirmemizi de talep edebilirsiniz. Pazarlama gibi bazı işlem türlerine de itiraz etme hakkınız vardır. Veri taşınabilirlik hakkınız, yani kişisel verilerinizi biçim verilmiş, genel kabul gören makinede okunur şekilde alma ve kişisel verilerinizi başka bir veri sorumlusuna aktarma hakkınız da bulunur. Kişisel verilerinizi kaldırmamızı talep ederseniz, tüm ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanamayabileceğinizi lütfen aklınızda bulundurun. Bazı kişisel veriler işbu Gizlilik Bildirimi’nde tanımlanan amaçları gerçekleştirmemiz için kesinlikle gereklidir. Sony Mobile’ın geçerli yasalar uyarınca bazı kişisel verileri saklaması da gerekebilir ve söz konusu durumda bu verileri kaldıramazsınız. Bu haklarınızı aşağıdaki 13 numaralı Bize Ulaşın bölümünde verilen bilgilerle bizimle iletişime geçerek kullanabilirsiniz. Talepte bulunan kişinin siz olduğunuzu doğrulayabilmemiz için bazı kimlik bilgilerinizi sağlamanız istenebilir. Tarafımızca saklanan kişisel verilerinizin incelenmesi için yürürlükteki yasalar çerçevesinde ücret talep etme (yürürlükteki yasalara göre ücret üst sınırına bağlı olmak koşuluyla) hakkını saklı tutarız. Sony Mobile’ın kişisel verilerinizi uygun bir şekilde idare etmediğini düşünüyorsanız, kendi ulusal veri koruma kurumunuzda ya da başka bir veri koruma kurumunda şikayette bulunma hakkınız vardır.

    10. Kişisel verilerinizin saklanması

    Sony Mobile kişisel verilerinizi ne kadar süre saklayacaktır? Kişisel verilerinizi yalnızca bölüm 2’de belirtilen çeşitli amaçlar için gereken süre boyunca veya müşterilerimiz ve/veya müşterilerimizle yapmış olduğumuz herhangi bir ticari işlem ile ilgili belirli türdeki kişisel verileri, zorunlu olarak saklama ile ilgili yürürlükte bulunan yasalara ve düzenlemelere uyacak şekilde saklarız. Tarafımızca saklanan kişisel veriler yukarıdaki bölüm 2 altında öngörülen amaçlardan herhangi biri için artık gerekli değilse, makul bir süre geçtikten sonra bu verilerin imhası ya da kaldırılması için makul girişimlerde bulunacağımızı garanti ederiz. Yasal haklarınıza veya yürürlükteki gizlilik yasalarına uygun davranmadığımız konusunda endişeleriniz varsa yerel veri koruma mercilerine başvurabilirsiniz

    11. Çocukların gizliliği

    Sony Mobile çocukların kişisel verilerine istinaden ne yapar? Sony Mobile, 16 yaşın altındakileri çocuk olarak kabul eder. Geçerli yasalar ve yönetmeliklere aykırı olacak şekilde çocuklar hakkında ya da çocuklardan kişisel verileri bilerek istemiyor ve toplamıyoruz. Gönderilen kişisel verilerin geçerli yasa ve yönetmeliklerine aykırı olarak bir çocuk ile ilgili olduğundan emin olursa, Sony Mobile aşağıdakileri gerçekleştirmek için makul çaba gösterecektir:

    • Söz konusu kişisel verilerin mümkün mertebe en kısa sürede silinmesi
    • Silmenin mümkün olmadığı hallerde bu kişisel verilerin herhangi bir amaçla daha fazla kullanılmaması ve üçüncü taraflara ifşa edilmemesi

    Çocuğu ile ilgili kişisel veri işlediğimize ilişkin sorgusu olan aile ya da vasiler aşağıdaki Bize Ulaşın başlıklı bölüm 13’te öngörülen ayrıntıları kullanarak bizimle iletişime geçmelidir.

    12. Bölge ya da Ülkeye Özgü Bildirimler

    Sony Mobile’ın kişisel verileri idaresi ile ilgili yerel ya da bölgesel farklılıklar bulunuyor mu? A. Kaliforniya’da İkamet Edenlerin Gizlilik Hakları Bildirimi Kaliforniya’da ikamet edenler a) Sony Mobile’ın bir önceki yıl içinde doğrudan pazarlama amacıyla size ait kişisel verileri ifşa etmiş olabileceği herhangi bir üçüncü taraf şirketini tanımlayan bilgileri ve b) ifşa edilen kişisel veri kategorilerinin açıklamasını alma hakkına sahiptir. Talebinizi bize lütfen aşağıdaki bölüm 13’te sağlanan ayrıntıları kullanarak e-posta ile gönderin. B. Avustralya’da İkamet Edenler Yukarıdaki Bölüm 5 “Bilgilerinizin uluslararası aktarımı” uyarınca, Singapur, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Birleşik Krallık, İsveç ve Belçika dahil, çok sayıda ülkede bulunan taraflara kişisel verilerinizi ifşa edebiliriz. Muhtelif zamanlarda işbu listede bulunmayan diğer ülkelerdeki taraflara kişisel verilerinizi ifşa etmemiz gerekecektir. Bu durum, özel ya da duruma göre ve kişisel verileri topladığımız amaç için olacaktır. Şikayetler: Yasal haklarınızı ya da geçerli gizlilik yasalarına uymadığımızdan endişe ediyorsanız, şikayet sürecimiz aracılığıyla dahili olarak şikayette bulunabilir ya da Avustralya Bilgi Delegesi Dairesine (www.oaic.gov.au) (Avustralya’da gizlilikten sorumlu olan düzenleyici) resmi şikayette bulunabilirsiniz. Şikayetleri aşağıdaki gibi ele alıyoruz: 1. Adım: Bir şikayette bulunmak isterseniz PIM Sorumlumuza Australia.privacy.sonymobile@sony.com adresinden veya bölüm 13 Bize Ulaşın altındaki detaylardan ulaşarak şikayeti bize bildirmeniz gerekir. 2. Adım: şikayetin soruşturulması Şikayetiniz PIM Sorumlumuz tarafından soruşturulacaktır. Şikayetinize ilişkin bir yanıt makul bir süre içinde yazılı olarak sağlanacaktır. 3. Adım: OAIC ile iletişime geçme Prosedürlerimiz gereği şikayetlerinizle adil bir şekilde ve hemen ilgilenilmesini umuyoruz. Ancak, tatmin edici bulmuyorsanız, Avustralya Bilgi Delegesi Dairesi ile aşağıdaki şekilde iletişime geçebilirsiniz: Avustralya Bilgi Delegesi Dairesi (OAIC) Şikayetler yazılı yapılmalıdır Tel: 1300 363 992 Adres: Director of Compliance Office of the Australian Information Commissioner GPO Box 5218 Sydney NSW 2001 Web: oaic.gov.au C.Yeni Zelanda’da İkamet Edenler için Bildirim İşbu belgedeki hiçbir husus, müşterilerin 1993 Gizlilik Yasası çerçevesinde sahip olduğu hakları sınırlamaz. Verilerinize ve sorgularınıza ilişkin tüm yönergeler izlenecek ve tarafımızdan en kısa sürede yanıtlanacaktır. D. Malezya’da İkamet Edenler için Bildirim

    2010 tarihli Kişisel Verileri Koruma Yasası’nın (“Yasa”) uygulanması ışığında, Sony Mobile, yasal ve uygun şekilde elde edilen tüm kişisel verileri işleme ihtiyacını haklı bulur. Yasa’ya uygunluğa ilişkin yasal sorumluluk, Yasa kapsamında “veri kullanıcısı” olan Sony Mobile’a aittir. Bu Gizlilik Bildirimi’ne ve Yasa’ya uygunluk, tüm Sony Mobile çalışanlarının sorumluluğudur. Sony Mobile için kişisel verilerin toplanması gerekli olduğunda Sony Mobile ve çalışanları bu Gizlilik Bildirimi’nin ve Yasa’nın şartlarına uymalıdır. Yasa bağlamında “işleme”, diğerlerinin yanı sıra NRIC numaralarının, ev adresinin ve iletişim bilgilerinin dahil olduğu kişisel verilerin toplanması, kişisel verileri kaydetme, bulundurma veya saklamasını içerecek şekilde tanımlanır. Tabi olan bir veri, yasa çerçevesinde aşağıdaki haklara sahiptir:

    • Kişisel verilerin ifşa edildiği ya da ifşa edilebileceği kişiler, kişisel verilerin kullanılma amacı ve birey hakkında tutulan kişisel verilere erişim talebi;
    • Sıkıntı ya da zarara sebep vermesi muhtemel veri işlemeyi önleme;
    • Doğru olmayan kişisel verilerin kullanımını durdurmak, düzeltmek, silmek ve/veya imha etmek için makul tedbir almak ve
    • Sony Mobile’a verilen izni çekmek.

    Yukarıda belirtilen hakları kullanmak isteyen veya bu Gizlilik Bildirimi’ne ilişkin sorusu olan herkes, Sony Mobile’a Malaysia.privacy.sonymobile@sony.com adresini veya bölüm 13 Bize Ulaşın altındaki bilgileri kullanarak yazılı olarak talepte bulunmalıdır. Sony Mobile söz konusu sorguları ve/veya talepleri genellikle 30 gün içinde yanıtlar.

    E. Singapur’da İkamet Edenler için Bildirim

    Sony Mobile, 2012 tarihli Kişisel Verilerin Korunması Yasası’na (No. 26/2012) (“Yasa”) tabi olan kişisel verilerinizi toplar, kullanır, açıklar, yönetir ve işler. Lütfen Gizlilik Bildirimi’ni dikkatle okuyun. Web sitemize erişerek, Sony tarafından sağlanan hizmetleri kullanarak, Sony tarafından sağlanan ürünler veya hizmetlerden herhangi birine kaydolarak, bize herhangi bir bilgi göndererek veya burada kabul ettiğinizi belirterek, bu Veri Koruma Politikası’nın koşullarını kabul ettiğiniz ve bunlar için izin verdiğiniz farz edilir. “Kişisel Veriler” ile kastedilen, söz konusu bireyin veriden ya da Sony Mobile’ın ulaşabildiği diğer bilgilerden tanımlanabilmesine bakılmaksızın, özel olarak tanımlanabilecek bir birey ile ilgili olan, doğru ya da yanlış tüm verilerdir. Kişisel Veriler bu Gizlilik Bildirimi’ne uygun şekilde toplanan, kullanılan, açıklanan, yönetilen ve işlenen kişisel bilgileri içerir. (a) Kişisel Verileriniz ya da Gizlilik Bildirimimiz ile ilgili sorularınız ya da geri bildiriminiz varsa, (b) işbu Gizlilik Bildirimi ya da aksi takdirde öngörülen Kişisel Verilerinizin kullanımına verdiğiniz izni çekmek istiyorsanız ya da (c) Kişisel Verilerinizin kayıtlarına erişim edinmek ya da bu kayıtlarda düzeltmeler yapmak istiyorsanız, lütfen Sony Mobile ile iletişime geçin:

    Sony Mobile Communications International AB, Singapore Branch 2 International Business Park, #01-10 Tower One, The Strategy Singapore 609930 Sony Mobile, söz konusu sorgulara ve/veya taleplere genel itibariyle 30 gün içerisinde yanıt verecektir. Kişisel Verilerinizin herhangi bir kısmı veya tamamı için verdiğiniz izni geri çekerseniz, talebinizin mahiyeti gereği, Sony Mobile ürünlerini ve/veya hizmetlerini size sağlamaya devam edemeyebilir.

    13. Bize ulaşın

    Kişisel verilerinizle ilgili olarak Sony Mobile ile nasıl iletişim kurarsınız? Daha fazla yardıma ihtiyaç duyarsanız ya da yorum yapmak isterseniz, lütfen çevrimiçi olarak ya da şu adresten Bize ulaşın: Data Protection Officer Sony Mobile Communications AB 221-88 Lund, İsveç http://www.sonymobile.com/tr/legal/privacy/