Segíts nekünk a webhely fejlesztésében
Töltsd ki kérdőívünket a látogatás értékeléséhez.

Az öt rövid kérdés megválaszolása mindössze néhány percet vesz igénybe. A kezdéshez kattints a Kérdőív megnyitása gombra a látogatás végén.

Skip to content account arrowhead-down arrowhead-up cart mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

    A Sony Mobile adatvédelmi szabályzata

    Ez az Adatvédelmi szabályzat utoljára 2018 májusában lett frissítve, a korábbi szabályzatok archívumát itt találod

    Áttekintés

    A személyes adataid védelme és a bizalmad fontos számunkra. Ez az Adatvédelmi szabályzat ismerteti, hogy milyen személyes jellegű információkat és adatokat (a továbbiakban „személyes adatot”) gyűjthetünk és őrizhetünk meg, hogyan történik ezek felhasználása, továbbá kikkel osztjuk meg ezeket a személyes adatokat. Kapcsolattartási adatokat a jelen Szabályzat végén találhatsz a kérdéseid és esetleges aggodalmaid elküldéséhez.
    A Sony Mobile Communications AB (a továbbiakban „Sony Mobile”, „mi”, vagy ennek ragozott alakjai) a Sony Mobile vállalatcsoport azon tagja, amely adatkezelőként tevékenykedik a Sony Mobile számodra elérhetővé tett termékeivel, szolgáltatásaival, alkalmazásaival, webhelyeivel (beleértve az elektronikus kereskedelmi áruházakat) és kapcsolatfelvételi központjaival összefüggésben. A Sony Mobile felelős annak biztosításáért, hogy a személyes adatok feldolgozása a jelen Szabályzatnak megfelelően történjen.
    A termékeink és szolgáltatásaink folyamatosan fejlődnek, és a jelen adatvédelmi szabályzatot mindig úgy módosítjuk, hogy pontosan leírja az általunk feldolgozott személyes adatokat, a feldolgozás módját, valamint azt, hogy kivel osztjuk meg ezeket, továbbá szükség esetén úgy módosítjuk, hogy megfeleljen a hatályos törvényi környezet változásainak és kiszolgálja a jogszerű üzleti célokat. Ha módosítjuk a jelen szabályzatot, átírjuk az utolsó módosítás dátumát (lásd fent), és frissítjük ezt az oldalt. Ha jelentős változtatásra kerül sor, erről mindenképpen értesítünk akár a webhelyünkön megjelenített értesítés formájában, akár közvetlenül. Kérjük, rendszeres időközönként tekintsd át az esetleges változtatásainkat.
    Vedd figyelembe, hogy a más Sony-termékekkel és -szolgáltatásokkal kapcsolatos személyesadat-feldolgozási tevékenységekért a Sony csoport más vállalatai felelősek. Ezek a Sony-vállalatok saját adatvédelmi szabályzattal rendelkezhetnek, amely általában az adott termékek és szolgáltatások webhelyein érhető el. Az alábbi pontok elolvasásához kattints azok címére:

    1. Az általunk gyűjtött személyes adatok
    2. Hogyan használja a Sony Mobile a személyes adataidat?
    3. Rád vonatkozó személyes adatok megosztása
    4. Összekapcsolt Sony-fiókok („Egy bejelentkezés”)
    5. Személyes adataid nemzetközi továbbítása
    6. Marketingkommunikáció
    7. Személyes adataid biztonsága
    8. Cookie-k és nyomkövetés
    9. Hozzáférés a saját személyes adataidhoz és a jogaid
    10. Külső felek oldalaira mutató hivatkozások
    11. Gyermekek adatvédelme
    12. Helyi és országspecifikus nyilatkozatok
    13. Kapcsolat

    1. Az általunk gyűjtött személyes adatok

    Milyen személyes adatokat gyűjt a Sony Mobile, és honnan származnak ezek az információk? A Sony Mobile különféle módokon gyűjthet személyes adatokat rólad; ezek leírása lentebb olvasható. Kérjük, légy körültekintő, amikor információkat küldesz nekünk, különösen amikor szövegmezőket töltesz ki, illetve tartalmat, dokumentumokat és más anyagokat töltesz fel. Egyes szolgáltatásaink automatizáltak, és nem feltétlenül ismerjük fel, ha véletlenül helytelen vagy érzékenynek tekinthető személyes adatokat adsz meg. A helytelen adatok helyesbítésével kapcsolatban bármikor fordulhatsz hozzánk (lásd a 13. szakaszt lentebb). A) Személyes adatok, amiket te adsz meg nekünk. Ha bármikor kapcsolatba lépsz a Sony Mobile-lal, előfordulhat, hogy veled kapcsolatos személyes adatok megadását kérjük. Például:

    • Bizonyos alkalmazásaink és szolgáltatásaink használatához fiókot kell létrehoznod. Amikor fióko(ka)t hozol létre, elképzelhető, hogy különböző személyes adatokat kérünk tőled, mint például a nevedet, születési dátumod, kapcsolattartási adataid, vonatkozó készülékazonosító(i)d olyan készülékek esetében, amelyeket egy adott alkalmazás vagy szolgáltatás eléréséhez használsz, érdeklődési területeid, fiók- és marketingbeállításaid, illetve az aktuális mobilszolgáltatód.
    • Amikor vásárolsz, regisztrálsz, javításra küldesz vagy visszaküldesz egy terméket valamelyik hivatalos csatornánkon, akkor elképzelhető, hogy személyes adatokat kérünk tőled, mint például a kapcsolattartási adataid, vonatkozó készülékazonosító(i)d, amik az adott eszköz(eid)hez kapcsolódnak, szállítási idő és hely, valamint a vásárlás helye és a fizetési információk.
    • Amikor felveszed a kapcsolatot valamelyik ügyfélszolgálati központunkkal segítségnyújtás ügyében (akármilyen kommunikációs csatornán, akár írott formában, weboldal(aink)on keresztül, fórumon, telefonon, e-mailben, SMS-ben, vagy a közösségimédián keresztül), akkor az ügyfélszolgálati telefonhívásaidat rögzíthetjük és az adott kommunikációval kapcsolatos személyes adataidat megtartjuk, olyan módon, ahogy ezt a jogszabályok lehetővé teszik. Az összegyűjtött személyes adatok tartalmazhatják a nevedet, az általad megvásárolt termék(ek)et, a kapcsolatfelvétel okát, a vonatkozó termék(ek) készülékazonosítóját és az általunk adott tanácsot, annak érdekében, hogy nyomon követhessük az ügyfélszolgálati kérdések megoldásának folyamatát, ügyfélkezelési képzések céljából.
    • Amikor csatlakozol és/vagy részt veszel valamilyen hűségprogramunkban, akkor begyűjthetjük a hűségprogramunk használatához kapcsolódó személyes adataidat és az általad beváltott juttatásokat.
    • Amikor belépsz egy üzletünkbe, szervizünkbe, a biztonsági kamerák felvételt készíthetnek rólad.
    • Amikor nyilvános rendezvényen lépsz velünk kapcsolatba, például szakmai kiállításon vagy vásáron, vagy részt veszel egy felmérésünkben, nyereményjátékunkon, sorsolásunkon, akkor szintén szükségünk lehet a személyes adataidra, többek között a névjegykártya-információidra, nevedre, kapcsolattartási adataidra, érdeklődési területeidre és marketingpreferenciáidra.
    • Amikor az alkalmazásainkat, szolgáltatásainkat, vagy egyéb platformjainkat használod, akkor eljuthat hozzánk olyan tartalom, amit te töltesz fel, például vélemények termékekről, hozzászólások, fényképek, fórumbejegyzések, vagy az érdeklődési területeiddel kapcsolatos részletek, vagy a velünk megosztott preferenciáid, például, hogy milyen szolgáltatásokra iratkoztál fel. Továbbá, a hangfelismerésre képes alkalmazások használatához szükségünk lehet az eszközödön tárolt személyes adatok elérésére és a hangodról készített felvételre.
    • Ha kifejezed az érdeklődésedet és preferenciáidat egy internetkapcsolattal rendelkező termék vagy szolgáltatás telepítése során.

    B) Személyes adatok, amiket akkor gyűjtünk rólad, ha a webhelyeinket, termékeinket, szolgáltatásainkat és alkalmazásainkat használod, annak érdekében, hogy tökéletesebb felhasználói élményt nyújthassunk, és ezért néhány weboldalunk, internetkapcsolattal rendelkező termékünk, alkalmazásunk és szolgáltatásunk személyes adatokat küld a felhasználásról a Sony Mobile-nak, többek között:

    • A felhasználási szokásaid részletei, tartalmak (többek között hirdetések), amiket megtekintettél vagy használtál, beleértve az eszközödön használt szolgáltatások és alkalmazások személyes adatait, hogy személyre szabott szolgáltatást biztosíthassunk az igényednek megfelelően. Amikor például a weboldalainkat böngészed, személyes adatokat gyűjthetünk a látogatásodról, mint az általad használt böngészőszoftver, a megtekintett oldalak, valamint azok az elemek, amelyekre rákattintottál vagy amelyeket a bevásárlókosaradba helyeztél.
    • Szolgáltatás-, termék- vagy szervernaplók, amelyek a szolgáltatás, termék vagy webhely használatával kapcsolatos, technikai jellegű személyes adatokat tartalmaznak, például az IP-címedet, készülékazonosítódat, tartományodat, készülék- és alkalmazásbeállításaidat, hibákat és hardvertevékenységeket. IP-címed alapján meghatározhatjuk a tartózkodási helyedet/országodat is.
    • Készülékadatok, például a készüléked azonosítója, beleértve olyan személyes adatokat, mint a készülék fizikai helye. Például olyankor, ha földrajzi helymeghatározó szolgáltatást vagy alkalmazást használsz, és hozzájárultál földrajzi helyzeted megosztásához. Az eszközazonosítódat akkor is begyűjtjük, ha szoftverfrissítést töltesz le.
    • Ha kifejezett hozzájárulásodat adtad, akkor a fizikai állapotoddal és egészségeddel kapcsolatos adatok, valamint biometrikus adatok, például hangazonosítási adataid, ujjlenyomatod vagy arcvonásaid és jellegzetességeid.
    • Hangfelismerési és hangképzési adatok, ha hangutasításos alkalmazást használsz. Ilyen adatokat továbbíthatunk a technológiai partnereinknek is.
    • Az összekapcsolt Sony-fiókok részletei, valamint hogy mikor és hogyan használod ezeket. (Az összekapcsolt Sony-fiókokról szóló további információkat lentebb találod, a 4. szakaszban.)

    C) A közösségi hálózatokkal kapcsolatban gyűjtött személyes adatok. Ha valamelyik közösségi hálózati alkalmazásunkat, oldalunkat vagy beépülő modulunkat használod, vagy olyan termékünket, illetve szolgáltatásunkat használod, amely lehetővé teszi a közösségi hálózatok elérését, személyes adatokat kaphatunk a használathoz kapcsolódóan. Például:

    • Ha valamelyik webhelyünkre, alkalmazásunkba vagy szolgáltatásunkba a közösségi hálózati fiókoddal jelentkezel be, megkaphatjuk közösségi hálózati profilod alapvető adatait. A megkapott alapvető adatok köre függhet a közösségi hálózati fiókod adatvédelmi beállításaitól. Jellemzően azonban ilyen adat a közösségi hálózati azonosítód, a neved, a profilképed, a nemed és a nyelvi beállításod. Profilodból is kaphatunk további személyes adatokat, ha engedélyezed számunkra annak elérését.
    • Ha ‘like’, ‘+1’, ‘tweet’ vagy hasonló gombra kattintasz valamelyik weboldalunkon, akkor rögzíthetjük annak a tényét, hogy ezt tetted. Ezenfelül előfordulhat, hogy az általad megtekintett tartalmat közzétesszük közösségi hálózati profilodon vagy faladon. A közzétett tartalommal végzett műveletekről szóló személyes adatokat is megkaphatjuk (ha például ismerőseid a közzétett tartalomban egy hivatkozásra kattintanak), és ezt társíthatjuk a veled kapcsolatos adatokhoz.
    • Ha egy közösségi hálózati webhelyen valamelyik oldalunkat „kedveled”, vagy „+1”-t nyomsz rá, akkor a közösségi hálózati fiókod adatvédelmi beállításaitól függően személyes adatokat kaphatunk a közösségi hálózati profilodról.

    Ha többet szeretnél tudni arról, hogy miként szabályozhatod közösségi hálózati profilod hozzáférhetőségét, olvasd el a közösségi hálózatod webhelyén elérhető adatvédelmi szabályzatot és egyéb útmutatókat. D) Egyéb forrásból általunk gyűjtött személyes adatok. Személyes adatokat gyűjthetünk nyilvánosan elérhető forrásokból és harmadik féltől is, többek között:

    • Amikor vásárolsz tőlünk, hitellel és pénzügyi helyzettel kapcsolatos ellenőrzést végezhetünk, hogy biztosítsuk, hogy a kifizetés nem kapcsolódik csaláshoz és megfelelő hitelbesorolással rendelkezel.
    • Ha terméket vagy szolgáltatást vásárolsz a Sony egyik áruházában, a mobilszolgáltatódnál, vagy más kereskedőnél, akkor bizonyos információkat megkaphatunk a kereskedőtől, például az IMEI számodat, kapcsolattartási információidat és a vásárlás időpontját.
    • Kaphatunk rólad személyes adatokat a Sony csoport más vállalatától is, amellyel kapcsolatban állsz, különösen, ha összekapcsolod a fiókjaidat a Sony csoport különböző szolgáltatásainál (az összekapcsolt Sony-fiókokkal kapcsolatban további információkért olvasd el lentebb a 4. szakaszt).

    2. Hogyan használja a Sony Mobile a személyes adataidat?

    • Hogyan használja fel a Sony Mobile a személyes adataidat, és mi a jogi alapja ezen személyes adatok feldolgozásának? A Sony Mobile az általad megadott, illetve az általunk összegyűjtött személyes adatokat leginkább a következő célokra használja:

    A) Szolgáltatás biztosítása

    • Ha személyes adatokat használunk fel, hogy termékeket és szolgáltatásokat ajánljunk neked, akkor az adatok feldolgozása a közted és a Sony Mobile között fennálló szerződésnek megfelelően zajlik. A személyes adatokat a következőkre használhatjuk:
      • általad kért termék vagy szolgáltatás biztosítása, beleértve bármilyen biztonsági mentési, illetve visszaállítási szolgáltatást;
      • esetleg kiemelten fontos biztonsági és működési javítócsomagot is tartalmazó szoftverfrissítések biztosítása, amelyek biztonságosabbá tehetik az eszközt, és megóvják az eszközödön tárolt személyes adatokat;
      • a kereséseid és az információ-lekéréseid teljesítése és feldolgozása, amikor felveszed velünk a kapcsolatot, hogy érdeklődj a Sony Mobile-ról, valamint annak termékeiről és szolgáltatásairól;
      • a fizetéstámogatási szolgáltatásunk biztosítása. Amikor alkalmazásainkat és szolgáltatásainkat használod, beleértve az olyan webáruházakat, mint az Xperia™ áruház, a fizetési űrlap kitöltése során megadott termékadatokat és az e-mail-címedet összegyűjthetjük. Ha a vásárlást nem fejezed be, akkor mi és/vagy hivatalos értékesítő partnereink ezeket az adatokat felhasználva kapcsolatba léphetnek veled, hogy segítséget ajánljanak (ha például technikai problémák miatt nem tudtad befejezni a tranzakciót). Ez egy opcionális szolgáltatás. Ha bármikor úgy döntesz, hogy a továbbiakban nem szeretnéd megkapni fizetéstámogatási e-mailjeinket, kattints a támogatási e-mail alján található hivatkozásra.

      B) Termék- és szolgáltatásfejlesztés

      • Folyamatosan dolgozunk termékeink és szolgáltatásaink fejlesztésén. Ez az adatfeldolgozás a termékeink és szolgáltatásaink fejlesztésének, az ügyféligények jobb kiszolgálásának, a minőség garantálásának, az identitáskezelés fejlesztésének, valamint a hálózati és az informatikai biztonság megerősítésének jogos érdekén alapszik. A személyes adatokat a következőkre használhatjuk:
        • saját ügyféladatbázis készítésére és karbantartására, beleértve az alapvető fiókadatokat (például név, születési dátum, cím, kapcsolattartási adatok), készülékazonosítókat (azon készülékek esetében, amelyeket bizonyos alkalmazások és szolgáltatások eléréséhez és fogadásához használsz), a kapcsolódó termékek vagy szolgáltatások használatával összefüggő adatokat, valamint az általad időről időre megadott ügyfél-preferenciákkal kapcsolatos adatokat. Folyamatos ügyfélkapcsolati tevékenységeink részeként több adatbázist egyesíthetünk, vagy különböző adatbázisokat más módon összekapcsolhatunk, hogy biztosítsuk fiókjaid hatékonyabb kezelését;
        • kérhetjük a véleményedet a Sony Mobile termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban, valamint termékfelméréseket végzünk;
        • már létező Sony Mobile-termékek, -szolgáltatások és -alkalmazások fejlesztésére és tökéletesítésére, új ajánlatok, hirdetések és más kommunikációs anyagok kidolgozására, valamint arra, hogy többet tudjunk meg a vásárlók általános preferenciáiról.

        C) Marketing és hirdetés

        • Amikor a személyes adatokat marketing célokra használjuk fel, akkor a feldolgozás alapja az a jogos érdekünk, hogy többet tudjunk meg a vásárlóinkról, naprakész információkat tudjunk biztosítani a Sony Mobile legújabb termékeivel kapcsolatban, valamint, hogy személyre szabott felhasználói élményt tegyünk elérhetővé. Egyes esetekben a marketingtevékenységünk alapját az előzetes beleegyezésed adja, például marketingüzenetek küldésekor. Az általunk összegyűjtött, illetve az általad velünk megosztott összes személyes adatodat felhasználhatjuk marketingcélokra – tehát olyan adatokat is, amelyeket a Sony csoport másik vállalatának terméke, alkalmazása vagy szolgáltatása kapcsán kaptunk meg. Különös tekintettel arra, hogy:
        • biztosítsuk neked a termékek és szolgáltatások frissítéseit, hírleveleket és más kommunikációs módokat a meglévő és/vagy új termékeikkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban postán, e-mailben, telefonon, eszközön belüli értesítésben, szöveges üzenetben (SMS) vagy más módon, ha ebbe beleegyeztél vagy ha ezt a vonatkozó törvények más módon lehetővé teszik nekünk;
        • biztosítsuk, hogy előnyöd származzon a vonatkozó különleges ajánlatból vagy hirdetésből;
        • nyereménysorsolásokat, versenyeket és más promóciós eseményeket szervezzünk;
        • létrehozzunk felhasználói csoportprofilokat vagy szegmensadatokat, hogy névtelen, egységesített statisztikai adatokat kapjunk a webhelyeink, termékeink, szolgáltatásaink és hűségprogramjaink felhasználóiról, amiket megoszthatunk harmadik féllel és/vagy nyilvánosságra is hozhatunk;
        • személyre szabott tartalmat, javaslatokat és hirdetéseket tudjunk megjeleníteni neked. Ezt a személyre szabottságot észlelheted a Sony Mobile termékeinek és szolgáltatásainak használatakor, a neked küldött marketingkommunikációnk során, illetve mi webhelyeink vagy olyan külső felek webhelyének meglátogatásakor, amelyeken a mi hirdetéseink vagy a hirdetési partnereink hirdetései futnak. Például olyan termék hirdetését láthatod, amelyet nemrégiben néztél meg valamelyik webhelyünkön. A webhelyeinken vagy online reklámjainkban látható személyre szabások némelyike cookie-kat használ, amelyeket mi vagy külső hirdetési partnereink állítanak be. További információkért olvasd el Cookie-szabályzatunkat. Más esetekben alkalmazásaink és szolgáltatásaink a tartalom személyre szabásához használt beállításokkal rendelkezhetnek. Ilyen esetekben a megfelelő alkalmazás vagy szolgáltatás használati feltételeiben olvashatsz további információkat;
        • felhasználhatjuk az általad valamely webhelyünkre vagy szolgáltatásunkba feltöltött és nyilvánossá tett termékvéleményezéseidet, hozzászólásaidat és tartalmaidat, hogy hozzákapcsoljuk máshoz, illetve máshol közzétegyük vagy terjesszük, beleértve saját marketinganyagainkat is. Ha a Sony Mobile valamelyik webes fórumán posztolsz, illetve válaszolsz egy posztra vagy témakörre, a fórumszolgáltatás biztosításán túl rögzíthetjük a fórum nevét, valamint posztod vagy a témakör időpontját és dátumát, valamint fiókod adatait is. Ezt azért tesszük, hogy jobban megértsük fórumaink „tipikus felhasználóit”, és hogy marketingkommunikációnkat fórumtevékenységednek megfelelően válasszuk meg és alakítsuk ki. Fórumbejegyzéseidet vagy -témaköreidet nem használjuk marketinganyagok küldésére.

        Ha szeretnél többet tudni a marketingkommunikációnkról, az ügyfélfiók-használatunkról, illetve a kijelentkezés menetéről, a részleteket olvasd el lentebb, a 6. szakaszban.

      D) Csalások megelőzése és felderítése

      • A Sony Mobile személyes adatokat használhat fel a csalások megelőzése és a szabályszegések felderítése érdekében. Például felhasználhatjuk az eszközadataidat (eszközazonosítódat) annak biztosítására, hogy az akciókhoz vagy kampányokhoz tartozó utalványokkal és kedvezményekkel ne lehessen visszaélni, továbbá a fizetési csalások kiszűrésére. Ilyen esetben a személyes adatok feldolgozásának alapját azon jogos érdekünk képezik, hogy megelőzzük a csalásokat, és csak az ügyfeleinknek biztosítsunk kedvezményeket. Személyes adatokat felhasználhatunk továbbá a hatályos törvényeknek, szabályozásoknak és bírósági végzéseknek való megfelelés érdekében, továbbá az illetékes szervek érvényes és törvényes adatkéréseinek teljesítéséhez. Felhasználhatjuk a személyes adataidat arra, hogy érvényesítsük vagy megvédjük a Sony csoport bármely vállalatának törvényes jogait, illetve betartassuk bármely Sony-termék vagy -szolgáltatás használati feltételeit. Ilyen esetben a feldolgozás jogosságának alapját a Sony Mobile jogi kötelezettsége, illetve saját jogaink védelmének érdeke adja.

      E) Egyéb célok

      • Felhasználhatjuk személyes adataidat egyéb célokra is:
      • Személyzetképzési és minőségbiztosítási célokra, különös tekintettel a telefonos, e-mailes és egyéb féle ügyféltámogatást végző munkatársaink képzésére. Az adatfeldolgozás jogosságának alapja az a jogos érdekünk, hogy biztosítsuk az ügyfélszolgálatunk minőségét és hatékonyságát;
      • ha a foglalkoztatásoddal kapcsolatos döntést készítünk elő, miután jelentkeztél a Sony Mobile valamelyik álláshirdető webhelyén. Ennek az adatfeldolgozásnak alapját a beleegyezésed adja, és további tudnivalókat osztunk meg a munkaerőtoborzással kapcsolatos adatfeldolgozásról a munkaerőtoborzási webhelyeinken.
      • A fentebb említett forrásokból összegyűjtött személyes adatok összekapcsolása vagy ötvözése céljából (beleértve a Sony csoport más vállalataitól származó, a Sony csoport más tagja által gyűjtött termék- és szolgáltatáshasználati adatokat is). Az adatfeldolgozás jogosságának alapja az a jogos érdekünk, hogy jobb ügyfélélményt és szolgáltatást biztosítsunk. A személyes adatokat egy egyedi azonosítón, például egy cookie-n vagy egy fiókszámon keresztül kapcsolhatjuk össze (különösen Sony-fiókok összekapcsolásakor – összekapcsolt Sony-fiókokról szóló további információkért olvasd el lentebb a 4. szakaszt). Úgy is dönthetünk, hogy két vagy több adatbázist egyetlen, ügyféladatokat tartalmazó adatbázissá egyesítünk. Összekapcsolhatunk, illetve összedolgozhatunk személyes adatokat a te és a magunk kényelme érdekében (például azért, hogy egyszerűbben regisztrálhass egy új szolgáltatásra), vagy azért, hogy zökkenőmentesebbé tegyük az ügyféltámogatást, amikor felveszed velünk a kapcsolatot, illetve azért, hogy jobb, személyre szabott szolgáltatásokat, tartalmat, marketinganyagokat és hirdetéseket biztosítsunk a számodra. Ha szeretnél többet tudni arról, hogyan használjuk az ügyfélprofilokat, a részleteket olvasd el lentebb, a 6. szakaszban.

    3. Rád vonatkozó személyes adatok megosztása

    Hogyan osztjuk meg a veled kapcsolatos személyes adatokat a Sony-n belül, illetve külső felekkel? A) Személyes adatok megosztása a Sony Mobile által. Általánosságban igaz, hogy a Sony Mobile a beleegyezésed nélkül nem fedi fel a veled kapcsolatos személyes adatokat külső felek előtt. Azonban vannak kivételek:

    • A Sony csoport más vállalatai. Felfedhetünk veled kapcsolatos személyes adatokat (mint a neved, születési dátumod, címed, kapcsolattartási adataid), a vonatkozó készülék(ei)d azonosítói (amelyeket arra használsz, hogy hozzáférj bizonyos alkalmazásokhoz és szolgáltatásokban részesülj), a vonatkozó termék vagy szolgáltatás felhasználási adatai, és bármilyen ügyfélpreferencia, amiket te adsz meg más Sony vállalatoknak, amikor
      • a Sony csoport másik vállalatának termékét vagy szolgáltatását használod, és korábban már megosztottál velük személyes adatokat. Ilyen esetben összevonhatjuk a Sony birtokában lévő, rád vonatkozó összes adatot, és felhasználhatjuk azokat, a kapcsolódó Adatvédelmi szabályzattal összhangban.
      • a Sony csoport más vállalata adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújt számunkra (és a vállalat a személyes adataid feldolgozását kizárólag az utasításaink szerint végzi, valamint vonatkoznak rá a megfelelő titoktartási és biztonsági előírások); vagy
      • Sony Mobile-készülékeidet és/vagy alkalmazásaidat vagy szolgáltatásaidat olyan tartalom, szolgáltatások, alkalmazások vagy termékek eléréséhez, vásárlásához vagy letöltéséhez használod, amelyeket a Sony csoport más vállalatai tettek közzé, fejlesztettek ki, támogatnak vagy kínálnak. Ezek a vállalatok az ilyen adatokat összevonhatják más, veled kapcsolatban tárolt adataikkal. Ha ezek a vállalatok nem biztosítanak számodra saját adatvédelmi szabályzatot, akkor személyes adataidat az ebben az Adatvédelmi szabályzatban ismertetett célokra használhatják fel. Ha több fiókkal is rendelkezel a Sony csoport különböző vállalatainál, ezek a Sony-vállalatok a saját adatvédelmi szabályzatukkal összhangban szintén megoszthatják velünk a személyes adatokat; illetve
      • a Sony Mobile részben vagy tetszőleges mértékben átruházhatja az üzletvitelt a Sony csoport másik vállalatára.
    • Sony kiskereskedelmi üzletek. Ha egy Sony kiskereskedelmi üzletből vásárolsz Sony Mobile terméket vagy szolgáltatást (akár az üzletben, akár a webhelyünkön vagy telefonon keresztül), a Sony Mobile megoszthatja a vásárlásod adatait az érintett Sony kiskereskedelmi üzlettel. Vásárlási adataidat összevonhatjuk a Sony kiskereskedelmi üzlet által rólad nyilvántartott más ügyféladatokkal, például más vásárlásaid adataival.
    • A szolgáltatásaink biztosítói. A Sony csoport más vállalatait és/vagy külső szolgáltatókat megbízhatunk azzal, hogy bizonyos adatfeldolgozási szolgáltatásokat végezzenek a számunkra (mint hivatalos adatfeldolgozók). Ilyenek lehetnek a számlázási és szállítási partnerek, valamint az adatelemzés-szolgáltatók, akik számunkra a fentiekben ismertetett célokból végzik a személyes adatok feldolgozását. Például alkalmazhatunk szolgáltatókat és külső feleket a tartalmak személyre szabására, megrendelések teljesítésére, csomagok kézbesítésére, postai levelek és e-mailek küldésére, SMS-ek küldésére, marketingtámogatás nyújtására, hitelkártyás fizetések feldolgozására, valamint csalásvédelmi szolgáltatások, biztonsági mentési szolgáltatások és ügyféltámogatás biztosítására.

    Amikor ezek a szolgáltatók adatfeldolgozóként járnak el (beleértve a Sony csoport vállalatait is), az adatokat kizárólag utasításaink szerint dolgozhatják fel, ezzel a Szabályzattal összhangban, és érvényesek rájuk a megfelelő titoktartási és biztonsági követelmények.

    • Harmadik félnek számító hirdetési partnereink. Amikor valamelyik olyan Sony Mobile-alkalmazást és/vagy szolgáltatást letöltöd és/vagy használod, amely harmadik felek hirdetéseit tartalmazza (akár az alkalmazáson vagy szolgáltatáson belül, akár egy külön keretben, borítóban, felugró ablakban vagy bármilyen más hirdetési formátumban), alkalmazás- és szolgáltatáshasználatra vonatkozó személyes adataidat megoszthatjuk hirdetési partnereinkkel, hogy jobban célozhassák és/vagy személyre szabhassák az általad használt Sony Mobile- szolgáltatásban vagy -alkalmazásban megjelenített hirdetéseiket. Bizonyos hirdetési partnereink függetlenül járnak el, és így a megosztott adatokat saját adatvédelmi szabályzatuknak megfelelően kezelhetik. Ha ilyen megosztásra kerül sor, alkalmazásaink és/vagy szolgáltatásaink értesítenek erről, amikor első alkalommal aktiválod az alkalmazást és/vagy a szolgáltatást. Emellett a személyre szabott hirdetéseket böngésződ cookie-beállításaiban is szabályozhatod (további információkért olvasd el Cookie-szabályzatunkat), valamint Android-eszközödön is a Beállítások menün keresztül (Beállítások -> Google -> Hirdetések).
    • Harmadik féltől származó hírlevelek. Ha igényled, hogy információkat és hírleveleket kapj üzleti partnereinktől, vagy beleegyezel ilyen anyagok fogadásába, akkor az adott harmadik félnek megadhatjuk adataidat, hogy kapcsolatba léphessen veled, és/vagy teljesíthesse a kéréseidet.
    • Jogi és üzleti érdekek. Felhasználhatunk és/vagy megoszthatunk személyes adatokat harmadik féllel:
    • amikor jó okunk van feltételezni, hogy a személyes adatok megosztása kormányzati szervvel, vagy rendfenntartó szervezettel szükséges valamilyen csalás megelőzése, a törvények, bírósági döntések vagy szabályozások betartatása érdekében és jogszerű információs kérelmet kaptunk ezektől a testületektől;
    • amikor a Sony csoport valamelyik vállalatának a jogait védjük, vagy tartatjuk be, vagy bármelyik Sony termék vagy szolgáltatás szerződési feltételeit és ennek érdekében a személyes adatokat megosztjuk harmadik féllel, többek között szakmai tanácsadókkal, a jogi pozíciónk megerősítése céljából;
    • vállalati eseményekkel kapcsolatban, például cégegyesítések, felvásárlások vagy fizetésképtelenség esetén, amikor szükséges a személyes adatok megosztása harmadik félnek számító vásárlóval, illetve az ő és a mi szakmai tanácsadóinkkal.
      • Névtelen statisztikák. Névtelen, átlagolt és általános adatokat (köztük „generikus” statisztikákat) készítünk a fent ismertetett számos okból. Mivel úgy véljük, hogy ezekből az információkból nem vagy személyesen azonosítható, ezért ezeket bármely harmadik féllel megoszthatjuk (például partnereinkkel, hirdetőkkel, ipartestületekkel, a médiával és/vagy a széles nyilvánossággal).

    B) Az általad megadott személyes adatok megosztása.

    Számos alkalmazásunk és szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy üzeneteket, fényképeket, videókat, valamint más tartalmakat és hivatkozásokat tölts fel és ossz meg másokkal, és/vagy nyilvánosan elérhető profilt hozz létre fiókodhoz. Például:

    • Webhelyeink közösségi és fórumterülete (ahol van ilyen) lehetővé teszi, hogy hozzászólásokat tegyél közzé (fiókneveddel), melyek az adott szolgáltatás többi felhasználója számára láthatók.

    Más szolgáltatások lehetővé teszik, hogy megossz egy hivatkozást, amelyre kattintva elérhető az általad feltöltött tartalom.

    4. Összekapcsolt Sony-fiókok („Egy bejelentkezési azonosító”)

    Mik azok az összekapcsolt Sony-fiókok, és hogyan használják ezeket a Sony csoport vállalatai? Előfordulhat, hogy összekapcsolhatod a különböző Sony-alkalmazásaid és -szolgáltatásaid fiókjait, és egyetlen bejelentkezési adatpárral (e-mail-cím és jelszó párral) elérheted mindet („Egyetlen bejelentkezési azonosító”). Az összekapcsolt Sony-fiókok alapvető adatai is szinkronizálódhatnak, így egyszerűbben kezelheted a fiókjaidat. Az összekapcsolt fiókjaiddal, valamint az alkalmazásaink és szolgáltatásaink használatával összefüggő személyes adatok felhasználására ez az Adatvédelmi szabályzat vonatkozik. A Sony más alkalmazásait és szolgáltatásait a Sony csoport más vállalatai működtetik. Az egyes szolgáltatások adatvédelmi szabályzatából tudhatod meg, hogy az adott szolgáltatás hogyan fogja felhasználni fiókadataidat, és hogy melyik Sony-vállalat felelős a felhasználásért. (Az egyes szolgáltatások adatvédelmi szabályzatát az adott szolgáltatás webhelyén találod meg.) Ugyanakkor a Sony-vállalatok általánosan is felhasználhatják összekapcsolt Sony-fiókjaidhoz tartozó személyes adatokat a következő célokra:

    • Fiókok összekapcsolása/alapvető fiókadatok szinkronizálása. Az alapvető fiókadataidat megosztjuk a Sony csoport más vállalataival, amennyiben
      • a szolgáltatásunkhoz tartozó fiókodat összekapcsolod az adott Sony-vállalat szolgáltatásaival; vagy
      • módosítod alapvető fiókadataidat (mivel ezek az adatok szinkronizálódnak, a módosítások minden összekapcsolt fiókodban automatikusan tükröződnek).
    • Ügyféltámogatás. Ha a Sony-szolgáltatásokhoz összekapcsolt fiókokat használsz, akkor az adott szolgáltatások telefonos, e-mailes és egyéb támogatási központjai elérhetik alapvető fiókadataidat, hogy ezzel elősegítsék az ügyintézést. Ha az ügyfélszolgálaton keresztül módosítod adataidat, a módosítások a fentiekhez hasonlóan minden összekapcsolt fiókodban tükröződni fognak.
    • Újdonságokról, nyereményjátékokról ajánlatokról szóló értesítések a Sony-tól. Lehetőséget kaphatsz, hogy feliratkozz a Sony csoport újdonságairól, nyereményjátékairól és ajánlatairól szóló tájékoztatásra. Ha így teszel, a Sony csoport elküldheti neked híreit, vetélkedőit és ajánlatait, és összekapcsolt Sony-fiókod adatait felhasználva ezeket az információkat számodra még relevánsabbá teheti.
    • Ügyféladat-elemzés. Az összekapcsolt fiókok adatait a Sony csoport rendszerezheti és elemezheti (oly módon, hogy ezen adatokból ne lehessen téged közvetlenül azonosítani) termék- és szolgáltatásfejlesztés, üzleti promóciók és kutatás céljából, és az eredményeket megoszthatja más Sony-vállalatokkal és külső felekkel (még akkor is, ha ezek szolgáltatásait nem használod).

    Miután összekapcsoltad fiókjaidat, az egyes fiókok (és a szolgáltatások használatakor rólad gyűjtött összes adat) továbbra is az azokat üzemeltető egyes Sony-vállalatok ellenőrzése alatt fognak állni. A fiókok összekapcsolása nem változtat ezen. Ha valamelyik fiókkal kapcsolatban gyakorolni kívánod a személyes adataidhoz fűződő jogaidat (például betekintési jogodat), akkor ahhoz a Sony-vállalathoz kell fordulnod, amely az adott fiókot üzemelteti, és azokat az adatokat kell megadnod, amelyek az adott vállalat adatvédelmi szabályzatában szerepelnek. Ha szeretnéd lemondani vagy megszüntetni valamelyik vagy az összes összekapcsolt fiókodat, akkor a lemondási folyamatot minden egyes szolgáltatás vagy fiók esetében végre kell hajtanod. Néhány vagy az összes összekapcsolt fiók megszüntetéséhez nem elég egyetlen Sony-vállalathoz fordulni. Az egyes Sony-vállalatok csak a saját szolgáltatásaikhoz tartozó fióklemondási eljárást tudják feldolgozni és végrehajtani.

    5. A személyes adataid nemzetközi továbbítása

    Hogyan továbbítja a Sony Mobile a személyes adataidat más országokba? A Sony Mobile a Sony csoport tagja, amely egy globális szervezet. Az ebben a szabályzatban ismertetett célok érdekében a személyes adataidat (beleértve összekapcsolt fiókjaid adatait – az összekapcsolt Sony-fiókokat illetően lásd a fentebbi 4. szakaszt) továbbíthatjuk a Sony csoport vállalataihoz (beleértve a nekik dolgozó szolgáltatókat) és más külső felekhez olyan országokba is, amelyek nem rendelkeznek olyan szintű adatvédelmi törvényekkel, mint az az ország, amelyben tartózkodsz. A Sony Mobile különféle jogi megoldásokat alkalmaz, köztük az EU általános szerződési feltételeit annak garantálásához, hogy az adatok továbbításakor ne csorbuljanak a hozzájuk kapcsolódó jogok és a védelem. Emiatt ezek a Sony-vállalatok (és hivatalos adatfeldolgozóik) kivétel nélkül és maradéktalanul betartják a Sony Mobile személyes adatok feldolgozására vonatkozó belső szabályait, amelyek megfelelnek a személyes adatok tisztességes kezelésére vonatkozó fő adatvédelmi elveknek, és megfelelő védelmet biztosítanak a személyes adatok számára.

    6. Marketingkommunikáció és a beállításaid módosításának menete

    Hogyan használja a Sony Mobile a személyes adataidat a kommunikációhoz, és hogyan módosíthatod a marketingpreferenciáidat?

    1. Marketingkommunikáció
    2. Ha megadod elérhetőségi adataidat – például amikor egy terméket vásárolsz, felhívod telefonos központjainkat, vagy fiókot hozol létre egy szolgáltatásunkhoz –, felajánlhatjuk a lehetőséget, hogy beleegyezz abba, hogy a Sony Mobile vagy a Sony csoport más vállalatai különféle hírleveleket és más kommunikációs anyagokat küldjenek neked (vagy bizonyos esetekben – ha a hatályos törvények ezt lehetővé teszik – elzárkózz ettől). Ezek a kommunikációs anyagok például tájékoztathatnak a Sony legújabb termékeiről és szolgáltatásairól, beleértve azokat a frissítéseket és különleges ajánlatokat, amelyek érdekelhetnek téged. A marketingkommunikációs preferenciáidat bármikor módosíthatod: a) Ha szeretnél leiratkozni egy neked küldött e-mailről, kövesd a „leiratkozás” hivatkozást és/vagy utasításokat, melyeket (rendszerint) az e-mail alján találsz. De vedd figyelembe, hogy b) Ha egynél több e-mail-címet használsz a vásárláshoz, vagy a Sony Mobile-lal történő kapcsolatfelvételhez, akkor minden egyes e-mail-címmel egyenként kell leiratkoznod c) Ezzel a módszerrel csak az e-mailekről iratkozhatsz le. A marketingkommunikáció más formáiról külön kell leiratkoznod d) Ha a Sony Mobile által biztosított alkalmazások vagy szolgáltatások valamelyikénél regisztráltad magad, és van saját fiókod, akkor oda bejelentkezve a fiók beállítási oldalán vagy területén módosíthatod a marketingkommunikációs preferenciáidat. e) Az egyéb típusú kommunikáció (például alkalmazáson belüli leküldéses értesítések) kezeléséhez nyisd meg az alkalmazásspecifikus beállításokat a módosítások végrehajtásához.

    3. Ügyfélprofilok.
    4. A fentebb leírtaknak megfelelően létrehozhatunk felhasználói csoportprofilokat vagy szegmensadatokat az ügyfeleink jobb megismerése érdekében, illetve egyéb módon készíthetünk anonimizált, összesített statisztikákat a webhelyeink, termékeink, szolgáltatásaink és hűségprogramjaink használatával kapcsolatban. Ez az adatfeldolgozás az ügyfeleink jobb megismerésének és az igényeket jobban kielégítő termékek és szolgáltatások biztosításának jogos érdekén alapszik. Emellett összekapcsolhatunk, illetve összedolgozhatunk személyes adatokat, hogy jobb, személyre szabottabb szolgáltatásokat, tartalmat, marketingtevékenységet, illetve hirdetéseket tudjunk nyújtani. Amikor ügyfélprofilokat használunk direktmarketing céljából, bármikor jogodban áll letiltani a személyes adataid ilyen jellegű használatát.

    5. Fontos információk és szolgáltatási üzenetek.
    6. Esetenként fontos információt küldhetünk (szöveges üzenetben, push-értesítésként, e-mailben) kritikus fontosságú szoftverfrissítésekről, a vonatkozó használati feltételek változásairól, és/vagy egyéb közléseket vagy értesítéseket küldhetünk jogszabály vagy szerződés nyomán fennálló jótállási vagy utólagos javítási kötelezettség teljesítése érdekében.  Ezeket a fontos termék- és/vagy szolgáltatási kommunikációs anyagokat marketingkommunikációs preferenciáid nem érintik.

    7. A személyes adataid biztonsága

    Hogyan védi a Sony Mobile a személyes adataidat, és mit tehetsz a saját védelmed érdekében?

    • Mit teszünk a személyes adataid védelme érdekében? Bár a Sony Mobile nem tudja garantálni, hogy jogosulatlan hozzáférés soha nem fordul elő, biztos lehetsz abban, hogy a Sony Mobile nagy gondossággal jár el a személyes adatok biztonságának megőrzése és az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés megelőzése terén, amihez megfelelő technológiát és belső eljárásokat használ. Számos lépést megteszünk, hogy a személyes adataidat a jogosulatlan hozzáféréstől, felhasználástól, módosítástól, vagy pedig a megsemmisítéstől, nyilvánosságra hozataltól megóvjuk, többek között szükség szerint:
      • Biztonságos kapcsolati réteg (SSL) titkosítást használunk, amikor begyűjtjük vagy továbbítjuk az érzékeny személyes adatokat, például bankkártya-adatokat (az SSL titkosítás célja, hogy az adatokat rajtunk kívül más ne tudja elolvasni).
      • Korlátozzuk a hozzáférést a rólad gyűjtött adatainkhoz (például csak azok a munkavállalóink férnek hozzá a személyes adataidhoz, akiknek üzleti okokból engedélyezett a hozzáférés).
      • Fizikai, elektronikus és eljárásrendi biztosítékokat alkalmazunk, az iparági szabványokkal összhangban.
    • Mire kell figyelned, amikor tartalmat és hivatkozásokat osztasz meg a Sony Mobile alkalmazásokkal?
      • Ne feledd, hogy azokat a tartalmakat és hivatkozásokat, amelyeket a Sony Mobile alkalmazásain és szolgáltatásain keresztül megosztasz, a fogadó fél például másokhoz továbbíthatja. Az ilyen alkalmazások és szolgáltatások használatakor mindig körültekintően járj el.
      • Felhasználóinkat arra kérjük, hogy védjék saját személyes online adataikat, és tartsák tiszteletben mások személyes adatait. A közösségek, fórumok és üzenőfalak résztvevőinek online azonosítójukon kívül tilos felfedni saját személyazonossági adataikat.
      • Tilos megadni telefonszámot, lakcímet, életkort vagy más személyazonosításra alkalmas adatot, ha az valaki más magánszféráját sérti. Tilos továbbá a felhasználókat arra kérni vagy biztatni, hogy hozzák nyilvánosságra személyazonosításra alkalmas adataikat.
    • Mit tegyél saját személyes adataid védelme érdekében? Az interneten általánosan alkalmazandó szabályként azt javasoljuk, hogy a felhasználói fiókok tekintetében mindenki nagyon körültekintően járjon el, és tartson be néhány alapvető szabályt:
      • Ne használj egyszerű jelszavakat (például egyszavas szótári szavakat).
      • Ne használd ugyanazt a jelszót több fiókhoz.
      • Használj kifejezetten hosszú jelszavakat (amelyek legalább 10, de inkább sokkal több karaktert tartalmaznak).
      • Használj olyan jelszavakat, amelyek tartalmaznak nagy- és kisbetűket, számokat és speciális karaktereket, pl.: $%^& stb.
      • Ügyelj a jelszavak biztonságára (soha ne írd le és ne oszd meg másokkal őket), és rendszeresen változtasd meg őket.
    • Vonatkozik ez az Adatvédelmi szabályzat azokra a külső webhelyekre is, amelyeket a webhelyünkön található hivatkozásokon keresztül kerestél fel?
      • Bizonyos webhelyeinken olyan hivatkozások találhatók, amelyek külső felek webhelyeire vezetnek. Ezeket a webhelyeket nem a Sony Mobile üzemelteti. Ezek közé tartoznak a Sony csoport más vállalatai által üzemeltetett webhelyek is.
      • Bár a Sony Mobile igyekszik oldalain kizárólag olyan helyek hivatkozásait elhelyezni, amelyek a Sony Mobile-hoz hasonlóan magas szinten tartják tiszteletben az adatvédelmet, ezen külső felek weboldalainak tartalmáért, biztonságáért és adatvédelmi gyakorlatáért nem vállalhatunk felelősséget. Ha szeretnéd tudni, hogy személyes adataidat ezen külső felek hogyan használják, kifejezetten ajánljuk, hogy olvasd el az ezeken a webhelyeken közzétett adatvédelmi és cookie-szabályzatokat.

    8. Cookie-k és nyomkövetés

    Mik azok a cookie-k, és hogyan használják őket? Webhelyeink az iparágban széles körben elterjedt technológiákat – például „cookie”-kat – használnak a webhelyeink és e-mailes kommunikációs anyagaink használatára vonatkozó információk gyűjtésére. Ezeknek a technológiáknak a segítségével megtudhatjuk például, hogy mely látogatók kattintottak a kulcselemekre (például hivatkozásokra és grafikákra) a webhelyünkön vagy az e-mailekben, és felismerhetjük a böngésződet, amikor legközelebb felkeresed webhelyeinket. A cookie-k segítségével a felhasználói élményt is testre szabhatjuk, hogy az jobban megfeleljen érdeklődési köreidnek és preferenciáidnak, vagy egyszerűen csak azért, hogy megkönnyítsük számodra a szolgáltatásokba történő bejelentkezést. A legtöbb böngésző lehetővé teszi, hogy töröld a cookie-kat számítógéped merevlemezéről, megtiltsd a cookie-k elfogadását, vagy hogy figyelmeztetést kapj a cookie-k fogadása előtt. Ha azonban letiltod vagy törlöd a cookie-kat, valószínűleg nem tudjuk majd a korábban megadott preferenciákat vagy személyes beállításokat megőrizni, és így csak korlátozott mértékben tudunk személyre szabott élményt biztosítani a számodra. Ha többet szeretnél megtudni ezekről a funkciókról, olvasd el a böngésződ utasításait. A cookie-k felhasználásával kapcsolatos további információk a Cookie-szabályzatunkban találhatók. A böngésződ beállításai lehetővé tehetik, hogy automatikusan úgynevezett „Ne kövess” jelzést küldj a felkeresett webhelyeknek és szolgáltatásoknak. A Sony Mobile jelenleg nem változtat az addigi gyakorlatán, amikor „Ne kövess” jelzést kap. További információk: https://www.allaboutdnt.com. Vedd figyelembe továbbá, hogy külső felek hosszabb időszakon keresztül és több különböző webhelyen is személyes adatokat gyűjthetnek az online tevékenységedről, miközben felkeresed webhelyeinket vagy más online webhelyeket és szolgáltatásokat.

    9. Hozzáférés a saját személyes adataidhoz és a jogaid

    Hogyan férhetsz hozzá saját személyes adataidhoz, és milyen jogaid vannak? Jogodban áll hozzáférni az általunk tárolt személyes adataidhoz. Ha véleményed szerint a személyes adataid pontatlanok vagy hiányosak, jogodban áll ezek helyesbítését vagy törlését kérni tőlünk. Bármikor kérheted továbbá a személyes adataid frissítését, illetve módosítását. Jogodban áll megtiltani az adatfeldolgozás bizonyos típusait, például a marketingcélú használatot. Jogodban áll továbbá az adatmozgatás is, azaz kérheted a személyes adataid rendszerezett, általánosan használt és számítógéppel olvasható formátumú átadását, és továbbíthatod a személyes adataidat másik adatkezelőnek. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy ha a személyes adataid eltávolítására kérsz bennünket, előfordulhat, hogy nem fogod tudni használni az összes termékünket és szolgáltatásunkat. Egyes személyes adatokra mindenképpen szükség van a jelen Adatvédelmi szabályzatban leírt célok eléréséhez. Emellett a Sony Mobile számára a hatályos törvények előírhatják bizonyos személyes adatok megőrzését – ilyen esetben elfordulhat, hogy nem vagy jogosult ezek törlésére. Ezeket a jogaidat úgy gyakorolhatod, hogy felveszed velünk a kapcsolatot az alábbi Kapcsolat című, 13. szakaszban ismertetett adatok segítségével. Előfordulhat, hogy bizonyítanod kell személyazonosságodat, hogy biztosan tudjuk: a kérés tőled származik. A hatályos törvényeket betartva fenntartjuk a jogot, hogy díjat számítsunk fel (a hatályos törvényekben meghatározott felső díjkorlát mértékéig) a személyes adataidba való betekintés biztosításáért. Ha úgy gondolod, hogy a Sony Mobile nem megfelelően kezeli a személyes adataidat, jogodban áll panaszt tenni a nemzeti vagy bármilyen egyéb adatvédelmi hatóságnál.

    10. A személyes adataid megőrzése

    Meddig tárolja a Sony Mobile a személyes adataidat? A személyes adataidat csak addig őrizzük meg, amíg az észszerűen szükséges a fenti 2. szakaszban ismertetett célok érdekében, vagy ameddig szükséges az ügyfeleinkkel és/vagy a velük folytatott tranzakciókkal kapcsolatos bizonyos információtípusok kötelező megőrzését szabályozó hatályos törvények és rendeletek betartása érdekében. Ha a személyes adatokra már nincs szükségünk a fenti 2. szakaszban meghatározott célok érdekében, minden ésszerű lépést megteszünk, hogy a személyes adatokat ésszerű idő elteltével megsemmisítsük vagy anonimizáljuk. Ha úgy véled, hogy törvényes jogaidat vagy a hatályos adatvédelmi törvényeket nem tartottuk tiszteletben, kérjük, fordulj a helyi adatvédelmi hatósághoz

    11. Gyermekek adatvédelme

    Mit tesz a Sony Mobile a gyermekek személyes adatainak védelmében? A Sony Mobile minden 16 évnél fiatalabb személyt gyermeknek tekint. Nem gyűjtünk tudatosan, a hatályos törvényeket és rendeleteket megszegve személyes adatokat gyermekekről vagy gyermekektől. Ha a Sony Mobile tudomására jut, hogy a hozzá beküldött személyes adatok a hatályos törvényekkel és rendeletekkel ellentétes módon egy gyermekkel kapcsolatosak, a Sony Mobile minden észszerű erőfeszítést megtesz a következők érdekében:

    • az érintett személyes adatokat a lehető leghamarabb törli a fájljaiból;
    • biztosítja – ha a törlés nem lehetséges –, hogy ezeket a személyes adatokat a továbbiakban ne használják fel semmilyen célra, és ne fedjék fel semmilyen külső fél előtt.

    Ha szülőnek vagy gyámnak van kérdése a gyermekével kapcsolatos személyes adatok feldolgozásával kapcsolatban, az alábbi, Kapcsolat című 13. szakaszban leírtak mentén kereshet meg bennünket.

    12. Helyi vagy országspecifikus nyilatkozatok

    Vannak helyi vagy területi különbségek abban, hogy a Sony Mobile miként kezeli a személyes adatokat? A) Adatvédelmi jogi nyilatkozat Kalifornia állam lakói számára. Kalifornia állam lakóinak jogukban áll: a) információt kapni azokról a külső vállalatokról, amelyek előtt a Sony Mobile az utóbbi egy évben direkt marketing céljából felfedte személyes adataikat; és b) megismerni a felfedett személyes adatok típusának leírását. Kérésedet küldd el nekünk e-mailben az alábbi 13. szakaszban leírt címre. B) Ausztráliai lakosoknak szóló nyilatkozat. A fenti „A személyes adatok nemzetközi továbbítása” című 5. fejezetben leírtak szerint a személyes adataidat a világ számos országában működő felek előtt fedjük fel, beleértve Szingapúrt, Új-Zélandot, az Amerikai Egyesült Államokat, Japánt, az Egyesült Királyságot, Svédországot és Belgiumot. Időnként olyan országokban található felek előtt is fel kell fednünk a személyes adataidat, amelyek nem szerepelnek ebben a listában. Ezt ad hoc jellegűen, vagy egyedi esetekben tesszük meg annak a célnak megfelelően, amiért a személyes adataidat begyűjtöttük. Panaszok: Ha úgy véled, hogy törvényes jogaidat vagy a hatályos adatvédelmi törvényeket nem tartottuk be, belső panaszt tehetsz panaszkezelési eljárásainkon keresztül, vagy dönthetsz úgy, hogy hivatalos panaszt nyújtasz be az Ausztrál Információs Biztos Hivatalába (www.oaic.gov.au) (amely Ausztráliában az adatvédelem szabályozásáért felelős). A panaszkezelés menete a következő: 1. lépés: Ha panaszt szeretnél tenni, tudasd velünk PIM-tisztviselőnkön keresztül az Australia.privacy.sonymobile@sony.com címen, vagy az alábbi Kapcsolat című, 13. fejezetben ismertetett adatok segítségével. 2. lépés: A panasz kivizsgálása. PIM-tisztviselőnk kivizsgálja a panaszodat. Panaszodra ésszerű időn belül írásos választ kapsz. 3. lépés: Fordulj az OAIC-hez. Úgy véljük, eljárásaink garantálják a panaszod tisztességes és gyors kezelését. Ha azonban mégis elégedetlen vagy, az Ausztrál Információs Biztos Hivatalához is fordulhatsz: Office of the Australian Information Commissioner (OAIC). A panaszokat írásban kell benyújtani. Telefon: 1300 363 992 Cím: Director of Compliance Office of the Australian Information Commissioner GPO Box 5218 Sydney NSW 2001 Internet: oaic.gov.au C) Új-zélandi lakosoknak szóló nyilatkozat. Az itt ismertetett információk semelyik pontja nem korlátozza a fogyasztók 1993-as adatvédelmi törvényben meghatározott jogait. Az adataidra vonatkozó minden utasításodat betartjuk, és kérdéseidet mielőbb megválaszoljuk. D) Malajziai lakosoknak szóló nyilatkozat.

    A személyes adatok védelmével kapcsolatos 2010-es törvényt („Törvény”) szem előtt tartva a Sony Mobile tisztában van azzal, hogy minden megszerzett személyes adatot törvényesen és megfelelően kell feldolgoznia. A Törvény betartásának jogi felelőssége a Sony Mobile-t terheli, amely a Törvény értelmében az „adatfelhasználó”. Ezen Adatvédelmi szabályzat és a Törvény betartása a Sony Mobile minden alkalmazottjának kötelessége. Amikor a Sony Mobile-nak személyes adatokat kell gyűjtenie, a Sony Mobile-nak és alkalmazottainak be kell tartaniuk ezt az Adatvédelmi szabályzatot és a Törvényt. A Törvény értelmében a „feldolgozás” magában foglalja a személyes adatok gyűjtését, rögzítését, megőrzését és tárolását, az adatok pedig jelentik többek között az NRIC számokat, a lakcímet és elérhetőségi adatokat. Az adatalanyt a Törvény szerint a következő jogok illetik meg:

    • Kérheti a róla őrzött személyes adatok elérését, megismerheti a személyes adatok felhasználásának célját, és megtudhatja, hogy az adatokat kik előtt fedték vagy fedhetik fel.
    • Megakadályozhatja az olyan feldolgozást, amely neki valószínűleg kellemetlenséget vagy kárt okoz.
    • Észszerű lépéseket tehet a pontatlan személyi adatok használatának beszüntetése, azok helyesbítése, törlése és/vagy megsemmisítése érdekében; valamint
    • Visszavonhatja a Sony Mobile irányában tett beleegyezését.

    Ha valaki a fent említett jogait gyakorolni szeretné, vagy kérdései vannak ezzel az Adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban, írásos kérelmet kell benyújtania a Sony Mobile felé a Malaysia.privacy.sonymobile@sony.com címen vagy az alábbi „Kapcsolat” című 13. szakaszban ismertetettek szerint. A Sony Mobile általában 30 napon belül válaszol az ilyen jellegű kérdésekre és kérelmekre.

    E) Szingapúri lakosoknak szóló nyilatkozat.

    A Sony Mobile a személyes adatokat oly módon gyűjti, használja, fedi fel és kezeli, amely megfelel a személyes adatok védelmére vonatkozó 2012-es törvénynek (Sz.: 26/2012) („a Törvény”). Kérjük olvasd el figyelmesen ezt az adatvédelmi szabályzatot. Ha felkeresed webhelyünket, használod a Sony által biztosított szolgáltatások bármelyikét, feliratkozol a Sony által biztosított bármelyik termékre vagy szolgáltatásra, bármilyen információt küldesz nekünk, vagy más módon jelzed beleegyezésedet, akkor úgy tekintjük, hogy elfogadtad ennek az Adatvédelmi szabályzatnak a feltételeit. „Személyes adatnak” minősül minden olyan – akár igaz, akár hamis – adat, amely összefüggésbe hozható egy beazonosítható személlyel, függetlenül attól, hogy a személy magukból az adatokból azonosítható, vagy a Sony Mobile rendelkezésére álló egyéb adatokból. A személyes adatok olyan személyes információkat tartalmaznak, amelyeket a jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban gyűjtünk, használunk, fedünk fel és kezelünk. Ha (a) kérdéseid vagy megjegyzéseid vannak személyes adataiddal vagy Adatvédelmi szabályzatunkkal kapcsolatban, (b) szeretnéd visszavonni hozzájárulásodat személyes adataid felhasználásához az ebben az Adatvédelmi szabályzatban vagy másként meghatározott módon, vagy (c) szeretnéd elérni vagy módosítani személyes adataidat, kérjük, fordulj a Sony Mobile-hoz a következő módok valamelyikén:

    Sony Mobile Communications International AB, Singapore Branch 2 International Business Park, #01-10 Tower One, The Strategy Szingapúr 609930. A Sony Mobile jellemzően 30 napon belül válaszol az ilyen jellegű kérdésekre és/vagy kérelmekre. Ha visszavonod hozzájárulásodat személyes adataid egy része vagy egésze használatához, kérelmed természetétől függően előfordulhat, hogy a Sony Mobile nem tudja tovább biztosítani számodra termékeit és/vagy szolgáltatásait.

    13. Kapcsolat

    Hogyan veheted fel a kapcsolatot a Sony Mobile-lal a személyes adataidat illetően? Ha további segítségre van szükséged, vagy szeretnél hozzászólni, vedd fel velünk a kapcsolatot online, vagy írj a következő címre: Data Protection Officer Sony Mobile Communications AB 221-88 Lund, Svédország https://www.sonymobile.com/hu/legal/privacy/