Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το website μας
Πάρτε μέρος στην έρευνα πελατών για να αξιολογήσετε την επίσκεψή σας.

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να απαντήσετε σε πέντε γρήγορες ερωτήσεις. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί "Εκκίνηση έρευνας" αφού ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας, για να ξεκινήσετε.

Skip to content account arrowhead-down arrowhead-up cart mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

    Πολιτική απορρήτου της Sony Mobile

    Αυτή η Πολιτική απορρήτου ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Μάιο του 2018. Οι προηγούμενες πολιτικές βρίσκονται αρχειοθετημένες εδώ

    Επισκόπηση

    Το απόρρητο και η εμπιστοσύνη σας είναι σημαντικά για εμάς. Η παρούσα Πολιτική απορρήτου εξηγεί τους τύπους προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων (εφεξής «προσωπικά δεδομένα») που ενδέχεται να συλλέξουμε και να διατηρήσουμε, τον τρόπο χρήσης των εν λόγω προσωπικών δεδομένων και τα μέρη με τα οποία πραγματοποιείται κοινή χρήση των προσωπικών δεδομένων. Εάν έχετε ερωτήσεις ή απορίες, θα βρείτε πληροφορίες επικοινωνίας στο τέλος αυτής της Πολιτικής.
    Η Sony Mobile Communications AB (εφεξής «Sony Mobile», «εμείς», «μας») είναι η εταιρεία του ομίλου Sony Mobile που ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων σχετικά με οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα που συλλέγει ή λαμβάνει η Sony Mobile και τα οποία προκύπτουν από τη χρήση από εσάς οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών, εφαρμογών, website (συμπεριλαμβανομένων τυχόν καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου) και κέντρων επικοινωνίας της Sony Mobile που είναι διαθέσιμα σε εσάς. Η Sony Mobile είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων με την παρούσα Πολιτική.
    Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας εξελίσσονται συνεχώς και θα προσαρμόζουμε την παρούσα πολιτική απορρήτου, ώστε να περιγράφει με ακρίβεια τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και αν απαιτείται να συμμορφωθούμε με αλλαγές στους ισχύοντες νόμους ή για νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς. Εάν προβούμε σε αλλαγές σε αυτήν την πολιτική, θα αλλάξουμε την ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης (βλέπε αρχή) και θα ενημερώσουμε τη σελίδα. Εάν προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές, θα σας ενημερώσουμε είτε αναρτώντας μια ειδοποίηση στο website μας είτε ενημερώνοντάς σας άμεσα για τις αλλαγές. Ελέγχετε περιστασιακά ποιες αλλαγές έχουμε κάνει.
    Λάβετε υπόψη ότι υπεύθυνες για τις αντίστοιχες δραστηριότητες επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Sony είναι άλλες εταιρείες του ομίλου Sony. Οι εν λόγω εταιρείες του ομίλου Sony ενδέχεται να διαθέτουν τις δικές τους πολιτικές απορρήτου, οι οποίες είναι εν γένει διαθέσιμες στα σχετικά website για τα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Κάντε κλικ στη σχετική επικεφαλίδα ενότητας για να την αναπτύξετε:

    1. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε
    2. Με ποιον τρόπο η Sony Mobile χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα
    3. Κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων σας
    4. Συνδεδεμένοι λογαριασμοί Sony («Μία σύνδεση»)
    5. Διεθνής μεταφορά των προσωπικών δεδομένων σας
    6. Μηνύματα μάρκετινγκ
    7. Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας
    8. Cookies και παρακολούθηση
    9. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και στα δικαιώματά σας
    10. Σύνδεσμοι προς τοποθεσίες τρίτων
    11. Προσωπικό απόρρητο παιδιών
    12. Τοπικές επισημάνσεις ή επισημάνσεις ανά χώρα
    13. Επικοινωνήστε μαζί μας

    1. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε

    Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγει η Sony Mobile και από πού προέρχονται αυτά τα προσωπικά δεδομένα; Η Sony Mobile ενδέχεται να συλλέξει προσωπικά δεδομένα σας με διάφορους τρόπους, οι οποίοι εξηγούνται παρακάτω. Να είστε προσεκτικοί κατά την υποβολή προσωπικών δεδομένων σε εμάς, ιδίως κατά τη συμπλήρωση πεδίων ελεύθερου κειμένου ή την αποστολή περιεχομένου, εγγράφων και άλλου υλικού. Ορισμένες από τις υπηρεσίες μας είναι αυτοματοποιημένες και ενδέχεται να μην αναγνωρίσουμε ότι μας έχετε παράσχει εκ παραδρομής εσφαλμένα ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας για να διορθώσετε λάθος δεδομένα (βλ. Ενότητα 13 παρακάτω). A. Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε Σε κάθε αλληλεπίδρασή σας με τη Sony Mobile, ενδέχεται να σας ζητηθεί να μας παράσχετε προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν. Για παράδειγμα:

    • Για ορισμένες από τις εφαρμογές ή τις υπηρεσίες μας απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού. Κατά τη δημιουργία των λογαριασμών σας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να καταχωρίσετε μια σειρά προσωπικών δεδομένων, όπως το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, την τοποθεσία, τα στοιχεία επαφής, τα σχετικά αναγνωριστικά συσκευής για τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση και λήψη συγκεκριμένων εφαρμογών και υπηρεσιών, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις λογαριασμού και μάρκετινγκ, καθώς και τον τρέχοντα λειτουργό δικτύου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε
    • Κατά την αγορά, την εγγραφή, την αποστολή για επισκευή ή την επιστροφή ενός από τα προϊόντα μας μέσω οποιουδήποτε από τα εξουσιοδοτημένα κανάλια μας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να καταχωρίσετε προσωπικά δεδομένα, όπως τα στοιχεία επαφής, τα σχετικά αναγνωριστικά συσκευής των συγκεκριμένων προϊόντων σας, την ημερομηνία παράδοσης και το σημείο αγοράς, καθώς και στοιχεία πληρωμής
    • Όταν επικοινωνείτε με τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών μας για βοήθεια (με οποιονδήποτε τρόπο επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των γραπτών μηνυμάτων, ή μέσω των website, των φόρουμ υποστήριξης, των τηλεφώνων, των διευθύνσεων email, των αριθμών SMS ή των καναλιών μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ενδέχεται να καταγράψουμε όλες τις κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών και να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με τη συγκεκριμένη επικοινωνία, εφόσον επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομά σας, τα προϊόντα που αγοράσατε, την αιτία για την οποία επικοινωνήσατε μαζί μας, τα σχετικά αναγνωριστικά συσκευής για τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς και τις συμβουλές που σας δώσαμε, ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την επίλυση τυχόν ζητημάτων εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και για λόγους εκπαίδευσης στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών
    • Με την εγγραφή ή/και τη συμμετοχή σας σε κάποιο από τα προγράμματα αφοσίωσης που διαθέτουμε, ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση του προγράμματος αφοσίωσης από εσάς και τις ανταμοιβές που διεκδικείτε
    • Όταν μπαίνετε στα καταστήματα πώλησης ή επισκευής μας, η εικόνα σας μπορεί να καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας μας
    • Όταν μας επισκέπτεστε σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως σε εμπορικές εκθέσεις ή εκθεσιακά σαλόνια, ή συμμετέχετε σε κάποια από τις έρευνες, τους διαγωνισμούς ή τις κληρώσεις βραβείων μας, ενδέχεται να ζητήσουμε προσωπικά δεδομένα, όπως η επαγγελματική κάρτα, το όνομα, τα στοιχεία επαφής, τα ενδιαφέροντα και οι προτιμήσεις σας σχετικά με το μάρκετινγκ
    • Όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες μας ή άλλες πλατφόρμες, ενδέχεται να λάβουμε περιεχόμενο το οποίο επιλέγετε να αποστείλετε, όπως κριτικές προϊόντων, σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις σε φόρουμ, ή λεπτομέρειες σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις που επιλέγετε να μας κοινοποιήσετε, όταν, για παράδειγμα, επιλέγετε τις υπηρεσίες που επιθυμείτε να λαμβάνετε. Επιπλέον, η χρήση εφαρμογών με αναγνώριση φωνής μπορεί να απαιτεί την πρόσβαση σε ορισμένα προσωπικά δεδομένα στη συσκευή σας, καθώς και την καταγραφή της φωνής σας
    • Όταν καθορίζετε ενδιαφέροντα και προτιμήσεις κατά τη ρύθμιση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet

    B. Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε όταν χρησιμοποιείτε website, προϊόντα, υπηρεσίες και εφαρμογές μας Προκειμένου να βελτιώσουν και να εξασφαλίσουν μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, ορισμένα από τα website, τα προϊόντα και τις εφαρμογές με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet και τις υπηρεσίες μας παρέχουν στη Sony Mobile προσωπικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση τους από εσάς, όπως:

    • Λεπτομέρειες σχετικά με τα μοτίβα χρήσης, το περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων τυχόν διαφημίσεων) που προβάλλετε και με το οποίο αλληλεπιδράτε, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών δεδομένων σχετικά με τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στη συσκευή, προκειμένου να εξατομικεύσουμε υπηρεσίες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε τα website μας, ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως το λογισμικό του browser που χρησιμοποιείτε, τις σελίδες που προβάλλετε και τα στοιχεία στα οποία «κάνατε κλικ» ή τα οποία προσθέσατε στο καλάθι αγορών σας
    • Αρχεία καταγραφής υπηρεσιών, προϊόντων ή διακομιστών, τα οποία περιέχουν τεχνικά προσωπικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας, του προϊόντος ή των website μας από εσάς, όπως τη διεύθυνση IP, τα αναγνωριστικά συσκευής, τον τομέα, τις ρυθμίσεις συσκευής και εφαρμογής, τα σφάλματα και τη δραστηριότητα του υλικού σας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση IP σας προκειμένου να προσδιορίσουμε την τοποθεσία/τη χώρα προέλευσής σας
    • Πληροφορίες συσκευής, όπως τα αναγνωριστικά συσκευής, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη γεωγραφική θέση της συσκευής σας. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ή εφαρμογή εντοπισμού τοποθεσίας και μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την κοινή χρήση της γεωγραφικής σας τοποθεσίας. Συλλέγεται επίσης το αναγνωριστικό της συσκευής σας όταν κάνετε λήψη ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού
    • Κατόπιν ρητής συγκατάθεσής σας, προσωπικά δεδομένα σχετικά με τη σωματική συμπεριφορά, την υγεία σας, καθώς και βιομετρικά δεδομένα, όπως δεδομένα ελέγχου ταυτότητας φωνής, δακτυλικά αποτυπώματα ή χαρακτηριστικά ή γνωρίσματα του προσώπου σας
    • Τα δεδομένα αναγνώρισης φωνής και ομιλίας όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή φωνητικών εντολών. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να σταλούν στους συνεργάτες τεχνολογίας μας
    • Στοιχεία σχετικά με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας στη Sony, τον χρόνο και τον τρόπο χρήσης τους (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Sony, ανατρέξτε στην ενότητα 4 παρακάτω)

    Γ. Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε σχετικά με κοινωνικά δίκτυα Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις δυνατότητες, τις σελίδες ή τα plug-in κοινωνικών δικτύων που διαθέτουμε ή τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας που επιτρέπουν αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, ενδέχεται να λάβουμε προσωπικά δεδομένα που αφορούν την εν λόγω χρήση. Για παράδειγμα:

    • Εάν συνδεθείτε σε κάποια από τα website, τις εφαρμογές ή τις υπηρεσίες μας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, ενδέχεται να λάβουμε βασικά στοιχεία από το προφίλ σας στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. Τα βασικά στοιχεία που λαμβάνουμε ενδέχεται να εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας στο κοινωνικό δίκτυο. Συνήθως, ωστόσο, μπορεί να περιλαμβάνουν το αναγνωριστικό σας στο κοινωνικό δίκτυο, το όνομα, την εικόνα προφίλ, το φύλο και τις τοπικές σας ρυθμίσεις. Ενδέχεται επίσης να λάβουμε επιπλέον προσωπικά δεδομένα από το προφίλ σας, εάν μας παράσχετε άδεια πρόσβασης σε αυτό
    • Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί «μου αρέσει», «+1», «tweet» ή σε παρόμοιο κουμπί σε κάποιο από τα website ή τις υπηρεσίες μας, ενδέχεται να καταγράψουμε το γεγονός αυτό. Επιπλέον, το περιεχόμενο που προβάλλετε ενδέχεται να αναρτηθεί στο προφίλ ή στην πηγή ειδήσεών σας στο σχετικό κοινωνικό δίκτυο. Ενδέχεται να λάβουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με περαιτέρω αλληλεπιδράσεις με αυτό το αναρτημένο περιεχόμενο (για παράδειγμα, εάν οι επαφές σας κάνουν κλικ σε κάποιον σύνδεσμο στο αναρτημένο περιεχόμενο), τις οποίες ενδέχεται να συσχετίσουμε με τις λεπτομέρειες που αποθηκεύουμε σε σχέση με εσάς
    • Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί «μου αρέσει», «+1» ή σε άλλο παρόμοιο κουμπί στις σελίδες μας σε κάποια τοποθεσία κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται να λάβουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με το προφίλ σας στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας σε αυτό

    Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορείτε να ελέγχετε την πρόσβαση στο προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την πολιτική απορρήτου και άλλες διαθέσιμες οδηγίες που διατίθενται στο website του κοινωνικού δικτύου που χρησιμοποιείτε. Δ. Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από άλλες πηγές Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα από δημόσια διαθέσιμες πηγές και τρίτους, σε περιπτώσεις όπως οι παρακάτω:

    • Όταν επιχειρείτε να πραγματοποιήσετε μια αγορά από εμάς, ενδέχεται να διεξαγάγουμε πιστοληπτικούς και χρηματοπιστωτικούς ελέγχους, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια απάτης ως προς την πληρωμή και ότι διαθέτετε κατάλληλη πιστοληπτική ικανότητα
    • Εάν αγοράσετε προϊόντα ή υπηρεσίες από ένα Κέντρο Sony, έναν λειτουργό δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή κάποιο άλλο κατάστημα λιανικής, ενδέχεται να λάβουμε από το συγκεκριμένο κατάστημα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την αγορά σας, όπως τον κωδικό IMEI, τα στοιχεία επικοινωνίας και τον χρόνο αγοράς
    • Ενδέχεται επίσης να λάβουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς από άλλες εταιρείες του ομίλου Sony με τις οποίες αλληλεπιδράτε, ιδίως όταν συνδέετε τους λογαριασμούς σας για συγκεκριμένες υπηρεσίες του ομίλου Sony (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Sony, ανατρέξτε στην ενότητα 4 παρακάτω)

    2. Με ποιον τρόπο η Sony Mobile χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα

    • Πώς χρησιμοποιεί η Sony Mobile τα προσωπικά σας δεδομένα και ποια είναι η νομική βάση για την επεξεργασία αυτών των προσωπικών δεδομένων; Η Sony Mobile χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε ή τα οποία συλλέγουμε κυρίως για τους σκοπούς παρακάτω:

    Α. Παροχή υπηρεσίας

    • Όταν χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα για να σας προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, η επεξεργασία βασίζεται σε μια σύμβαση μεταξύ εσάς και της Sony Mobile. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα για τους εξής σκοπούς:
      • για να σας παρέχουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχετε ζητήσει, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς
      • για να σας παρέχουμε ενημερώσεις λογισμικού που ενδέχεται να περιέχουν σημαντικές ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας που καθιστούν τη συσκευή πιο ασφαλή και προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα στη συσκευή
      • για να διευκολύνουμε και να επεξεργαστούμε τις αναζητήσεις και τα αιτήματά σας για πληροφορίες, όταν επικοινωνείτε μαζί μας σχετικά με τη Sony Mobile, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της
      • για να παρέχουμε την υπηρεσία βοήθειας στην ολοκλήρωση των αγορών. Όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου στο διαδίκτυο, όπως το κατάστημα Xperia™, ενδέχεται να συλλέξουμε λεπτομέρειες τυχόν προϊόντων που επιχειρείτε να αγοράσετε, καθώς και τη διεύθυνση email σας, καθώς συμπληρώνετε τη φόρμα ολοκλήρωσης αγορών. Εάν δεν ολοκληρώσετε την αγορά σας, εμείς ή/και οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες διεκπεραίωσης που διαθέτουμε ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, για να σας προσφέρουμε βοήθεια (σε περίπτωση, για παράδειγμα, που αντιμετωπίσατε τεχνικές δυσκολίες οι οποίες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής). Πρόκειται για προαιρετική υπηρεσία. Μπορείτε να επιλέξετε να μην λαμβάνετε τα email βοήθειας για την ολοκλήρωση της αγοράς ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος κάθε email βοήθειας

      Β. Ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών

      • Δουλεύουμε συνεχώς για να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Βασίζουμε αυτήν την επεξεργασία στα νόμιμα συμφέροντά μας για να αναπτύξουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, να ανταποκριθούμε καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών, να διασφαλίσουμε την ποιότητα, να αναπτύξουμε τη διαχείριση ταυτότητας και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα για τους εξής σκοπούς:
        • τη δημιουργία και τη διαχείριση βάσεων δεδομένων πελατών με τους χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων βασικών πληροφοριών λογαριασμού (όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, στοιχεία επαφής), των σχετικών αναγνωριστικών συσκευής (για τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση και λήψη συγκεκριμένων εφαρμογών και υπηρεσιών), σχετικών πληροφοριών χρήσης προϊόντων ή υπηρεσιών και πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις των πελατών, όπως παρέχονται από εσάς κατά καιρούς. Στο πλαίσιο των συνεχών δραστηριοτήτων μας αναφορικά με τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες, ενδέχεται να ενοποιήσουμε αρκετές βάσεις δεδομένων σε μία ή να συνδέσουμε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ξεχωριστές βάσεις δεδομένων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των λογαριασμών σας
        • την αίτηση παροχής των απόψεών σας σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες της Sony Mobile και τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με προϊόντα
        • τη βελτίωση και την ενίσχυση υφιστάμενων προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών της Sony Mobile, καθώς και για την ανάπτυξη νέων προσφορών, προτάσεων, διαφημίσεων και άλλου είδους επικοινωνιακού περιεχομένου, αλλά και για την περαιτέρω ενημέρωσή της σχετικά με τις αγοραστικές προτιμήσεις των πελατών γενικότερα

        Γ. Μάρκετινγκ και διαφήμιση

        • Όταν χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ, στηρίζουμε την επεξεργασία στα έννομα συμφέροντά μας για να γνωρίσουμε τους πελάτες μας, να σας ενημερώνουμε για τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες της Sony Mobile και να εξατομικεύουμε την εμπειρία πελάτη σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βασίζουμε το μάρκετινγκ στην προηγούμενη συγκατάθεσή σας, π.χ. για την αποστολή μηνυμάτων μάρκετινγκ. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε ή/και οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, τα οποία μοιράζονται μαζί μας για σκοπούς μάρκετινγκ, π.χ. από άλλες εταιρείες του ομίλου Sony, των οποίων προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες χρησιμοποιείτε επίσης. Ειδικότερα ενδέχεται:
        • να σας παρέχουμε ενημερώσεις προϊόντων και υπηρεσιών, ενημερωτικά δελτία και άλλου είδους επικοινωνιακό περιεχόμενο σχετικά με υπάρχοντα ή/και νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, μηνυμάτων εντός συσκευής, μηνυμάτων SMS ή άλλων μέσων, εάν έχετε συναινέσει ή εάν επιτρέπεται κατ’ άλλον τρόπο να το πράξουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας
        • να βεβαιωθούμε ότι ωφελείστε από οποιαδήποτε σχετική ειδική προσφορά ή προωθητική ενέργεια
        • να διεξάγουμε κληρώσεις βραβείων, διαγωνισμών και άλλων προωθητικών δραστηριοτήτων
        • να δημιουργήσουμε προφίλ ομάδων χρηστών ή δεδομένων κατηγοριών, καθώς και για να δημιουργήσουμε ανώνυμα, συγκεντρωτικά στατιστικά σχετικά με τη χρήση των website, των προϊόντων, των υπηρεσιών και των προγραμμάτων αφοσίωσης που προσφέρουμε, τα οποία ενδέχεται να μοιραστούμε με τρίτους ή/και να καταστήσουμε διαθέσιμα στο κοινό
        • να σας εμφανίσουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο, προτάσεις και διαφημίσεις. Ενδέχεται να αντιληφθείτε την εν λόγω εξατομίκευση όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα και υπηρεσίες της Sony Mobile, όταν σας στέλνουμε μηνύματα μάρκετινγκ και όταν επισκέπτεστε τα website μας και τα website τρίτων στα οποία εμφανίζονται διαφημίσεις από εμάς ή από τους διαφημιστικούς μας συνεργάτες. Για παράδειγμα, ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση για ένα προϊόν που είχατε δει πρόσφατα σε κάποιο website μας. Μέρος του εξατομικευμένου περιεχομένου που βλέπετε στα website ή στις διαφημίσεις μας στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί cookies που έχουν ρυθμιστεί από εμάς ή τους τρίτους διαφημιστικούς συνεργάτες μας. Ανατρέξτε στην Πολιτική μας σχετικά με τα cookies για περισσότερες πληροφορίες. Σε άλλες περιπτώσεις, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες μας ενδέχεται να έχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τον έλεγχο του εξατομικευμένου περιεχομένου και θα πρέπει να συμβουλεύεστε τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εκάστοτε εφαρμογής ή υπηρεσίας για περισσότερες πληροφορίες
        • να χρησιμοποιήσουμε κριτικές προϊόντων, σχόλια ή περιεχόμενο που έχετε στείλει και έχετε καταστήσει δημόσια ορατά στα website μας ή τις συνδεδεμένες υπηρεσίες μας, που έχετε δημοσιεύσει ή δημοσιοποιήσει αλλού, συμπεριλαμβανομένου σε δικό μας μάρκετινγκ. Κάθε φορά που δημιουργείτε ή απαντάτε σε μια ανάρτηση ή νήμα σε κάποιο φόρουμ website της Sony Mobile, εκτός από την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας φόρουμ, ενδέχεται επίσης να καταγράψουμε το όνομα του φόρουμ και την ημερομηνία και ώρα της ανάρτησής σας ή του νήματος, μαζί με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Αυτό γίνεται με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα τους «συνήθεις χρήστες» των φόρουμ μας και να επιλέγουμε ή να προσαρμόζουμε τα μηνύματα μάρκετινγκ που σας στέλνουμε, ώστε να αντανακλούν τη δραστηριότητά σας στα φόρουμ. Δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας ή των νημάτων στα φόρουμ μας για λόγους αποστολής μηνυμάτων μάρκετινγκ

        Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μηνύματα μάρκετινγκ, τη χρήση των προφίλ πελατών από μέρους μας και τον τρόπο εξαίρεσης, δείτε την ενότητα 6 παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

      Δ. Πρόληψη απάτης και έρευνα

      • Η Sony Mobile ενδέχεται να χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για να αποτρέψει απάτες και να διερευνήσει παραβιάσεις στις πολιτικές μας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες συσκευής σας, όπως τα αναγνωριστικά συσκευής, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια απάτης ως προς την εξαργύρωση τυχόν κουπονιών ή εκπτώσεων που σχετίζονται με προωθητικές ενέργειες ή εκστρατείες, και να ελέγξουμε ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια απάτης ως προς την πληρωμή. Σε αυτή την περίπτωση, βασίζουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στο νόμιμο συμφέρον μας για την πρόληψη της απάτης και την παροχή οφέλους μόνο στους πελάτες μας. Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα για συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους, τους κανονισμούς και τις δικαστικές διαταγές και τη συμμόρφωση με έγκυρα νομικά αιτήματα για την παροχή πληροφοριών που υποβάλλονται από τους εν λόγω φορείς. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για την επιβολή ή την υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων οποιασδήποτε εταιρείας του ομίλου Sony ή των όρων και προϋποθέσεων οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας της Sony. Σε αυτή την περίπτωση, βασίζουμε την επεξεργασία σε μια νομική υποχρέωση στην οποία υπόκειται η Sony Mobile ή στο νόμιμο συμφέρον μας να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

      Ε. Άλλοι σκοποί

      • Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για άλλους σκοπούς:
      • για την εκπαίδευση του προσωπικού και τη διασφάλιση ποιότητας, ιδίως όσον αφορά το προσωπικό διασύνδεσης με τους πελάτες στα κέντρα κλήσεων, email και στα υπόλοιπα κέντρα υποστήριξης που διαθέτουμε. Βασίζουμε αυτήν την επεξεργασία στο νόμιμο συμφέρον μας για να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης πελατών μας
      • εάν εξετάζουμε ενδεχόμενη πρόσληψή σας, εφόσον επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω κάποιου από τα website υποβολής αιτήσεων εργασίας της Sony Mobile. Αυτή η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας και παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων κατά την πρόσληψη σε website προσλήψεων μας
      • για τη σύνδεση ή τον συνδυασμό των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε από τις διάφορες πηγές που περιγράφονται παραπάνω (συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων που έχουν ληφθεί από άλλες εταιρείες του ομίλου Sony σχετικά με τη χρήση άλλων προϊόντων και υπηρεσιών του ομίλου Sony). Αυτή η επεξεργασία βασίζεται στο νόμιμο συμφέρον μας να παρέχουμε μια καλύτερη εμπειρία και εξυπηρέτηση πελατών. Η σύνδεση των προσωπικών δεδομένων ενδέχεται να γίνει μέσω ενός μοναδικού αναγνωριστικού, όπως ενός cookie ή ενός αριθμού λογαριασμού (ιδίως όταν συνδέετε λογαριασμούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συνδεδεμένους λογαριασμούς Sony, ανατρέξτε στην ενότητα 4 παρακάτω). Εναλλακτικά, ενδέχεται να αποφασίσουμε να συνδυάσουμε δύο ή περισσότερες βάσεις δεδομένων σε μία βάση δεδομένων με πληροφορίες πελατών. Ενδέχεται να συνδέσουμε ή να συνδυάσουμε προσωπικά δεδομένα για δική σας ή/και για δική μας διευκόλυνση (για παράδειγμα, για να σας παράσχουμε τη δυνατότητα να εγγράφεστε ευκολότερα σε μια νέα υπηρεσία), ώστε να μπορούμε να παρέχουμε ομαλότερη υποστήριξη πελατών κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί μας, καθώς και καλύτερες, πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, περιεχόμενο, μάρκετινγκ και διαφημίσεις. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των προφίλ πελατών από μέρους μας, δείτε την ενότητα 6 παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

    3. Κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων σας

    Πώς κοινοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς στο εσωτερικό της Sony και σε τρίτους; Α. Κοινή χρήση των προσωπικών δεδομένων από τη Sony Mobile Σε γενικές γραμμές, η Sony Mobile δεν αποκαλύπτει προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις:

    • Άλλες εταιρείες του ομίλου Sony Ενδέχεται να αποκαλύψουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένων βασικών πληροφοριών λογαριασμού (όπως το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνση, τα στοιχεία επαφής), των σχετικών αναγνωριστικών συσκευής (για τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση και λήψη συγκεκριμένων εφαρμογών και υπηρεσιών), σχετικών πληροφοριών χρήσης προϊόντων ή υπηρεσιών και πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις των πελατών, όπως παρέχονται από εσάς κατά καιρούς, σε άλλες εταιρείες του ομίλου Sony, σε περίπτωση που:
      • χρησιμοποιείτε προϊόντα ή υπηρεσίες άλλων εταιρειών του ομίλου Sony και έχετε μοιραστεί προσωπικά δεδομένα μαζί τους προηγουμένως. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να συνδυάσουμε όλα τα δεδομένα της Sony για εσάς και να τα χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις αντίστοιχες Πολιτικές απορρήτου μας.
      • έχουμε αναθέσει στις εν λόγω άλλες εταιρείες του ομίλου Sony να παρέχουν υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων σε εμάς (και οι εν λόγω άλλες εταιρείες του ομίλου Sony θα υποβάλλουν σε επεξεργασία τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες μας και θα υπόκεινται σε κατάλληλες υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας και ασφάλειας)·ή
      • χρησιμοποιείτε τις συσκευές ή/και εφαρμογές ή υπηρεσίες της Sony Mobile που διαθέτετε για να αποκτήσετε πρόσβαση, να αγοράσετε ή να πραγματοποιήσετε λήψη περιεχομένου, υπηρεσιών, εφαρμογών ή προϊόντων που δημοσιεύονται, αναπτύσσονται, υποστηρίζονται ή προσφέρονται από άλλες εταιρείες του ομίλου Sony. Οι εταιρείες αυτές ενδέχεται να συνδυάσουν τα συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα με άλλα στοιχεία που διατηρούν σχετικά με εσάς. Εάν δεν σας παράσχουν τη δική τους πολιτική απορρήτου, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία σας για τους σκοπούς που διευκρινίζονται στην παρούσα Πολιτική απορρήτου. Σε περίπτωση που διαθέτετε πολλούς λογαριασμούς σε διαφορετικές εταιρείες του ομίλου Sony, οι εν λόγω εταιρείες του ομίλου Sony ενδέχεται επίσης να πραγματοποιήσουν κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων με εμάς σύμφωνα με τις δικές τους πολιτικές απορρήτου, ή
      • η Sony Mobile μεταβιβάζει ένα μέρος ή οποιοδήποτε μέρος των επιχειρηματικών μας σκοπών σε άλλη εταιρεία του ομίλου Sony
    • Καταστήματα λιανικής Sony Εάν επιλέξετε να αγοράσετε προϊόντα ή υπηρεσίες Sony Mobile από ένα κατάστημα λιανικής Sony (από το κατάστημα, μέσω του website μας ή μέσω τηλεφώνου), τα στοιχεία της αγοράς σας ενδέχεται να κοινοποιηθούν από το εν λόγω κατάστημα λιανικής Sony στη Sony Mobile. Τα στοιχεία της αγοράς σας ενδέχεται να συνδυαστούν με άλλα δεδομένα που το συγκεκριμένο κατάστημα λιανικής Sony διατηρεί σχετικά με εσάς ως πελάτη, όπως λεπτομέρειες άλλων αγορών που έχετε πραγματοποιήσει.
    • Οι πάροχοι υπηρεσιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε άλλες εταιρείες του ομίλου Sony ή/και τρίτους παρόχους υπηρεσιών ώστε να μας παράσχουν ορισμένες υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων (ενεργώντας ως εξουσιοδοτημένοι εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων μας). Στα παραδείγματα εξουσιοδοτημένων εκτελούντων την επεξεργασία των δεδομένων περιλαμβάνονται οι συνεργάτες χρέωσης και διεκπεραίωσης, καθώς και οι πάροχοι αναλύσεων δεδομένων που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό μας για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες τρίτων για την εξατομίκευση περιεχομένου, τη διεκπεραίωση παραγγελιών, την παράδοση πακέτων, την αποστολή μηνυμάτων μέσω ταχυδρομείου και email, την αποστολή μηνυμάτων SMS, την παροχή βοήθειας μάρκετινγκ, την επεξεργασία πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, την παροχή υπηρεσιών ελέγχου απάτης, την παροχή υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και την παροχή εξυπηρέτησης πελατών.

    Όταν ενεργούν ως εξουσιοδοτημένοι εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων μας, οι πάροχοι υπηρεσιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του ομίλου Sony) οφείλουν να επεξεργάζονται τα δεδομένα μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες μας, σε συμμόρφωση με την παρούσα Πολιτική, ενώ παράλληλα υπόκεινται σε κατάλληλες υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας και ασφάλειας.

    • Τρίτοι συνεργάτες διαφήμισης Όταν πραγματοποιείτε λήψη ή/και χρησιμοποιείτε τυχόν εφαρμογές ή/και υπηρεσίες της Sony Mobile οι οποίες περιλαμβάνουν διαφημίσεις τρίτων (που είτε είναι ενσωματωμένες στην ίδια την εφαρμογή ή την υπηρεσία είτε εμφανίζονται σε τελικούς χρήστες με τη χρήση πλαισίου, wrapper, αναδυόμενου στοιχείου ή οποιασδήποτε άλλης μορφής διαφήμισης), ενδέχεται να πραγματοποιήσουμε κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε σχετικά με τη χρήση από εσάς των εφαρμογών και των υπηρεσιών με τους συνεργάτες διαφήμισής μας, ώστε να μπορέσουν να στοχεύσουν και να εξατομικεύσουν καλύτερα τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε μια υπηρεσία ή εφαρμογή της Sony Mobile την οποία χρησιμοποιείτε. Ορισμένοι από τους τρίτους συνεργάτες διαφήμισής μας ενεργούν ανεξάρτητα και, συνεπώς, θα χειρίζονται κοινά δεδομένα βάσει των όρων που προβλέπουν οι δικές τους πολιτικές απορρήτου. Σε περίπτωση τέτοιας κοινής χρήσης, οι εφαρμογές ή/και οι υπηρεσίες μας θα σας ενημερώνουν όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά την εφαρμογή ή/και την υπηρεσία. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγχετε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις στις ρυθμίσεις cookie του browser που χρησιμοποιείτε (για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Πολιτική μας σχετικά με τα cookies) και στη συσκευή Android σας μέσω του μενού Ρυθμίσεις (Ρυθμίσεις -> Google -> Διαφημίσεις).
    • Ενημερωτικά δελτία τρίτων Εάν ζητήσετε ή συμφωνήσετε να λαμβάνετε πληροφορίες ή ενημερωτικά δελτία από κάποιον από τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες, ενδέχεται να παράσχουμε στον εν λόγω τρίτο τα στοιχεία σας, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας ή/και να ανταποκριθεί στο αίτημά σας.
    • Νομικοί και επιχειρηματικοί σκοποί Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ή/και να αποκαλύψουμε σε τρίτους προσωπικά δεδομένα
    • όταν θεωρούμε καλή τη πίστει ότι η κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων με κρατικούς φορείς και με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου είναι απαραίτητη για την πρόληψη της απάτης, τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους, τους κανονισμούς και τις δικαστικές διαταγές, καθώς και για τη συμμόρφωση με έγκυρα νομικά αιτήματα για παροχή πληροφοριών που υποβάλλονται από τους εν λόγω φορείς
    • όταν υπερασπιζόμαστε ή επιβάλλουμε τα νόμιμα δικαιώματα οποιασδήποτε εταιρείας του ομίλου Sony ή τους όρους και τις προϋποθέσεις οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας της Sony και η κοινή χρήση των προσωπικών δεδομένων με τρίτα μέρη, όπως, μεταξύ άλλων, επαγγελματικούς συμβούλους, θα ωφελήσει τη νομική μας θέση
    • σε σχέση με οποιαδήποτε εταιρική πράξη όπως συγχώνευση, απόκτηση επιχειρήσεων ή κατάσταση αφερεγγυότητας, και είναι απαραίτητη η κοινή χρήση των προσωπικών δεδομένων με ενδεχόμενο τρίτο αγοραστή ή πωλητή, καθώς και με τους επαγγελματικούς συμβούλους του
      • Καταρτίζουμε ανώνυμα, συγκεντρωτικά ή γενικά δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων «γενικών» στατιστικών) για διάφορους σκοπούς, όπως περιγράφεται παραπάνω. Δεδομένου ότι θεωρούμε πως δεν είναι δυνατή η εύλογη ταυτοποίησή σας από τις πληροφορίες αυτές, ενδέχεται να πραγματοποιήσουμε κοινή χρήση τους με οποιονδήποτε τρίτο (όπως με συνεργάτες μας, διαφημιστές, διάφορους φορείς του κλάδου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή/και το ευρύ κοινό)

    B. Κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων που παρέχετε

    Ορισμένες από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες μας σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε αποστολή και κοινή χρήση μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο και άλλου περιεχομένου και συνδέσμων με άλλους ή/και να δημιουργείτε ένα δημόσια προσβάσιμο προφίλ για τον λογαριασμό σας. Για παράδειγμα:

    • Η περιοχή κοινοτήτων και φόρουμ (όπου αυτό ισχύει) των website μας σας επιτρέπει να αναρτάτε σχόλια (με το όνομα του λογαριασμού σας), τα οποία είναι ορατά στους υπόλοιπους χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας

    Άλλες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε κοινή χρήση συνδέσμων οι οποίοι, σε περίπτωση κλικ, ενδέχεται να επιτρέψουν στους παραλήπτες πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχετε αποστείλει

    4. Συνδεδεμένοι λογαριασμοί Sony («Μία σύνδεση»)

    Τι είναι οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί Sony και πώς χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες του ομίλου Sony; Ίσως είναι δυνατή η σύνδεση των λογαριασμών σας για διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες της Sony, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ίδια στοιχεία σύνδεσης (διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης) για πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς («Μία σύνδεση»). Επίσης, στους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας ενδέχεται συγχρονίζονται και άλλα βασικά στοιχεία λογαριασμών, ώστε να μπορείτε να τους διαχειρίζεστε πιο εύκολα. Η παρούσα Πολιτική απορρήτου ισχύει για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας από εμάς, καθώς και για τη χρήση των εφαρμογών και των υπηρεσιών μας από εσάς. Άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες της Sony παρέχονται από διαφορετικές εταιρείες του ομίλου Sony. Η πολιτική απορρήτου κάθε υπηρεσίας θα σας ενημερώνει για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς και για το ποια εταιρεία του ομίλου Sony είναι υπεύθυνη (μπορείτε να βρείτε την πολιτική απορρήτου για μια υπηρεσία στο αντίστοιχο website της). Ωστόσο, οι εταιρείες του ομίλου Sony ενδέχεται εν γένει να χρησιμοποιήσουν προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας στη Sony για τους ακόλουθους σκοπούς:

    • Σύνδεση λογαριασμών / συγχρονισμός βασικών στοιχείων λογαριασμού. Θα κοινοποιήσουμε βασικά στοιχεία του λογαριασμού σε άλλη εταιρεία του ομίλου Sony, όταν:
      • συνδέετε τον λογαριασμό σας για τις υπηρεσίες μας με τον λογαριασμό σας για τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας του ομίλου Sony ή
      • κάνετε αλλαγές στα βασικά στοιχεία των λογαριασμών σας (εφόσον τα στοιχεία αυτά συγχρονίζονται, οι αλλαγές θα πραγματοποιούνται αυτομάτως σε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας).
    • Υποστήριξη πελατών Όταν διαθέτετε συνδεδεμένους λογαριασμούς για υπηρεσίες της Sony, οποιοδήποτε κέντρο κλήσεων, email ή άλλο κέντρο υποστήριξης της Sony για τις εν λόγω υπηρεσίες μπορεί να έχει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία των λογαριασμών σας, προκειμένου να χειριστεί τα ερωτήματά σας. Όπως αναφέρεται παραπάνω, οι αλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω της υποστήριξης πελατών θα πραγματοποιούνται αυτομάτως σε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας.
    • Ειδοποίηση για ειδήσεις, διαγωνισμούς και προσφορές από τη Sony. Μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία να εγγραφείτε για να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με ειδήσεις, διαγωνισμούς και προσφορές του ομίλου Sony. Εάν εγγραφείτε, οι εταιρείες του ομίλου Sony ενδέχεται να σας στέλνουν τα νέα τους, διαγωνισμούς και προσφορές, ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας στη Sony, προκειμένου να καταστήσουν τις εν λόγω πληροφορίες πιο συναφείς με τα ενδιαφέροντά σας.
    • Ανάλυση πελατών Ο όμιλος Sony ενδέχεται να προβεί σε συνένωση και ανάλυση των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας (κατά τρόπο που δεν σας ταυτοποιεί απευθείας) για σκοπούς ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, επιχειρηματικής προώθησης, καθώς και έρευνας, ενώ τα αποτελέσματα ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε άλλες εταιρείες του ομίλου Sony και σε τρίτους (ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες τους)

    Μετά τη σύνδεση των λογαριασμών σας, η εταιρεία του ομίλου Sony που παρέχει κάθε υπηρεσία στην οποία αποκτάτε πρόσβαση θα συνεχίσει να ελέγχει τον λογαριασμό σας για τη συγκεκριμένη υπηρεσία (και τυχόν δεδομένα που συλλέγονται κατά τη χρήση της εν λόγω υπηρεσίας από εσάς) σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της. Αυτό δεν αλλάζει με τη σύνδεση των λογαριασμών σας. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε δικαίωμα περί προσωπικών δεδομένων (όπως το δικαίωμά σας για πρόσβαση) αναφορικά με έναν επιμέρους λογαριασμό, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τη σχετική εταιρεία του ομίλου Sony που ελέγχει τον συγκεκριμένο λογαριασμό, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρέχονται στην πολιτική απορρήτου της. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε ή να διακόψετε ορισμένους ή όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τη διαδικασία ακύρωσης λογαριασμού για κάθε επιμέρους υπηρεσία ή λογαριασμό που επιθυμείτε να ακυρώσετε. Δεν θα είναι δυνατή η ακύρωση από εσάς ορισμένων ή όλων των συνδεδεμένων λογαριασμών σας μέσω επικοινωνίας με μία μόνο εταιρεία του ομίλου Sony. Κάθε εταιρεία του ομίλου Sony μπορεί να επεξεργαστεί και να ενεργοποιήσει αιτήματα ακύρωσης λογαριασμών μόνο για τις δικές της συγκεκριμένες υπηρεσίες.

    5. Διεθνής μεταφορά των προσωπικών δεδομένων σας

    Πώς μεταφέρει η Sony Mobile προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς σε άλλες χώρες; Η Sony Mobile αποτελεί μέρος του ομίλου Sony, ενός παγκόσμιου οργανισμού. Για τους σκοπούς που διευκρινίζονται στην παρούσα Πολιτική, οι πληροφορίες σας (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των συνδεδεμένων λογαριασμών σας –για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Sony, ανατρέξτε στην ενότητα 4 παραπάνω) ενδέχεται να μεταφερθούν σε εταιρείες του ομίλου Sony (συμπεριλαμβανομένων παρόχων υπηρεσιών που ενεργούν για λογαριασμό αυτών) και σε τρίτους σε χώρες όπου οι νόμοι περί προστασίας δεδομένων είναι λιγότερο ή περισσότερο αυστηροί από τους αντίστοιχους νόμους της χώρας στην οποία διαμένετε. Η Sony Mobile χρησιμοποιεί διάφορους νομικούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των τυποποιημένων συμβατικών ρητρών της ΕΕ, για να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματά σας και τα μέτρα προστασίας θα συνοδεύουν τα δεδομένα σας. Για τον λόγο αυτό, καθεμία από τις εν λόγω εταιρείες του ομίλου Sony (καθώς και οι εξουσιοδοτημένοι εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων αυτών) θα συμμορφώνεται με την εσωτερική πολιτική της Sony Mobile αναφορικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η οποία συμμορφώνεται με τις βασικές αρχές προστασίας δεδομένων για τον εύλογο χειρισμό προσωπικών δεδομένων και τη διασφάλιση ενός επαρκούς επιπέδου προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

    6. Μηνύματα μάρκετινγκ και πώς να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας

    Πώς χρησιμοποιεί η Sony Mobile τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας στέλνει επικοινωνιακό περιεχόμενο και πώς μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας σχετικά με το μάρκετινγκ;

    1. Όταν μας παρέχετε στοιχεία επαφής, π.χ. όταν αγοράζετε ένα προϊόν, επικοινωνείτε με τα κέντρα κλήσεων υποστήριξης πελατών μας ή δημιουργείτε έναν λογαριασμό για μία από τις υπηρεσίες μας, ενδέχεται να σας δοθεί η ευκαιρία να εγγραφείτε (ή σε ορισμένες περιπτώσεις όπου το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία, να εξαιρεθείτε) για τη λήψη διαφόρων ενημερωτικών δελτίων και άλλου είδους επικοινωνιακού περιεχομένου από τη Sony Mobile ή/και άλλες εταιρείες του ομίλου Sony. Σε αυτό το επικοινωνιακό περιεχόμενο ενδέχεται να περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, λεπτομέρειες σχετικά με τα πιο πρόσφατα προϊόντα και υπηρεσίες της Sony, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων και ειδικών προσφορών που ενδεχομένως σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή τις προτιμήσεις σας ως προς τη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ: α. Εάν θέλετε να καταργηθείτε από τη λίστα παραληπτών ενός email που σας αποστέλλεται, ακολουθήστε τον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής ή/και τις οδηγίες που βρίσκονται (συνήθως) στο κάτω μέρος του email. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι: β. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία διευθύνσεις email για αγορές ή επικοινωνία με τη Sony Mobile, θα χρειαστεί να απεγγραφείτε ξεχωριστά για κάθε διεύθυνση γ. Η μέθοδος αυτή απλώς καταργεί την εγγραφή σας στις λίστες παραληπτών email. Θα χρειαστεί να απεγγραφείτε ξεχωριστά για άλλους τύπους μηνυμάτων μάρκετινγκ που λαμβάνετε δ. Εάν έχετε εγγραφεί σε οποιεσδήποτε εφαρμογές και υπηρεσίες που παρέχονται από τη Sony Mobile και διαθέτετε δικό σας λογαριασμό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε είσοδο και να τροποποιήσετε τις προτιμήσεις σας ως προς τη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ από τη σελίδα ή την περιοχή ρυθμίσεων του λογαριασμού σας ε. Για τη διαχείριση άλλων τύπων επικοινωνίας, όπως οι ειδοποιήσεις push σε εφαρμογές, μεταβείτε στις ειδικές ρυθμίσεις της εφαρμογής για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές

    2. Προφίλ πελατών
    3. Όπως περιγράφεται παραπάνω, ενδέχεται να δημιουργήσουμε προφίλ ομάδων χρηστών ή δεδομένων κατηγοριών για να κατανοήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και για να δημιουργήσουμε ανώνυμα, συγκεντρωτικά στατιστικά σχετικά με τη χρήση των website, των προϊόντων, των υπηρεσιών και των προγραμμάτων αφοσίωσης που προσφέρουμε. Αυτή η επεξεργασία βασίζεται στο έννομο συμφέρον μας να κατανοήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να σας παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας. Ενδέχεται επίσης να συνδέσουμε ή να συνδυάσουμε τα προσωπικά δεδομένα για να παρέχουμε καλύτερες, πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, περιεχόμενο, μάρκετινγκ και διαφημίσεις. Όταν χρησιμοποιούμε προφίλ πελατών για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, έχετε το δικαίωμα να προβάλλετε αντιρρήσεις σε αυτό το είδος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων οποτεδήποτε το επιθυμείτε.

    4. Σημαντικές πληροφορίες και μηνύματα υπηρεσιών
    5. Περιστασιακά, ενδέχεται να σας στέλνουμε σημαντικές πληροφορίες (μεταξύ άλλων μέσω μηνυμάτων SMS, ειδοποιήσεων push, email) σχετικά με απαραίτητες ενημερώσεις λογισμικού, αλλαγές στους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, ή/και άλλου είδους επικοινωνιακό περιεχόμενο ή ειδοποιήσεις κατά περίπτωση, προκειμένου να διεκπεραιώσουμε τις νομικές και συμβατικές υποχρεώσεις μας για παροχή εγγύησης ή υπηρεσιών μετά την πώληση.  Τα εν λόγω σημαντικά μηνύματα σχετικά με προϊόντα ή/και υπηρεσίες δεν επηρεάζονται από τις προτιμήσεις σας ως προς τη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ.

    7. Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας

    Πώς προστατεύει η Sony Mobile τα προσωπικά δεδομένα σας και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την προστασία σας;

    • Με ποιον τρόπο προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα Παρότι η Sony Mobile δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα σημειωθεί ποτέ μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Sony Mobile επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε αυτά, μέσω της χρήσης κατάλληλης τεχνολογίας και εσωτερικών διαδικασιών. Εφαρμόζουμε μια σειρά μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση ή τροποποίηση και παράνομη καταστροφή και αποκάλυψη, συμπεριλαμβανομένων, κατά περίπτωση, των εξής:
      • Χρήσης κρυπτογράφησης SSL (Secure Sockets Layer) κατά τη συλλογή ή τη μεταφορά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως στοιχείων πιστωτικών καρτών (η κρυπτογράφηση SSL είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καθιστά τα δεδομένα μη αναγνώσιμα για οποιονδήποτε άλλο εκτός από εμάς)
      • Περιορισμού της πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε σχετικά με εσάς (για παράδειγμα, η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στα μέλη του προσωπικού μας που χρειάζονται τα προσωπικά δεδομένα σας για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων)
      • Εφαρμογής φυσικών, ηλεκτρονικών και διαδικαστικών μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου
    • Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σχετικά με την κοινή χρήση περιεχομένου και συνδέσμων μέσω των εφαρμογών της Sony Mobile;
      • Λάβετε υπόψη ότι τυχόν περιεχόμενο και σύνδεσμοι των οποίων πραγματοποιείτε κοινή χρήση μέσω των εφαρμογών και των υπηρεσιών της Sony Mobile μπορεί, για παράδειγμα, να προωθηθεί από τους παραλήπτες σας σε άλλα άτομα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντοτε την κρίση σας κατά τη χρήση των εν λόγω εφαρμογών και υπηρεσιών.
      • Ζητούμε από τους χρήστες μας να αναλάβουν την ευθύνη της προστασίας του απορρήτου τους στο διαδίκτυο, καθώς και να σέβονται το απόρρητο άλλων ατόμων. Στους συμμετέχοντες σε οποιεσδήποτε κοινότητες, φόρουμ και πίνακες μηνυμάτων απαγορεύεται η αποκάλυψη δικών τους πληροφοριών προσωπικής ταυτοποίησης, εκτός από τα αναγνωριστικά τους online
      • Απαγορεύεται η αποκάλυψη αριθμών τηλεφώνου, διευθύνσεων, ηλικιών ή άλλων πληροφοριών προσωπικής ταυτοποίησης που ενδέχεται να παραβιάζει το απόρρητο κάποιου άλλου. Απαγορεύεται επίσης η ενθάρρυνση ή η παραίνεση χρηστών προκειμένου να αποκαλύψουν δημοσίως πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησής τους
    • Τι πρέπει να κάνετε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας Ως γενική βέλτιστη πρακτική στο Internet, συνιστάται στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους λογαριασμούς τους και να τηρούν ορισμένους βασικούς κανόνες:
      • Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά απλούς κωδικούς πρόσβασης (όπως απλές λέξεις που βρίσκονται στο λεξικό)
      • Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς
      • Να χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλους κωδικούς πρόσβασης (τουλάχιστον 10 χαρακτήρων, αλλά κατά προτίμηση πολύ μεγαλύτερους)
      • Να χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης που περιέχουν έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων, όπως $%^& κ.λπ.
      • Να φυλάσσετε με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασης (μην τους σημειώνετε και μην τους κοινοποιείτε σε κανέναν) και να τους αλλάζετε κατά διαστήματα
    • Επεκτείνεται η παρούσα Πολιτική απορρήτου σε website τρίτων που επισκέπτεστε όταν ακολουθείτε συνδέσμους που υπάρχουν στα website μας;
      • Ορισμένα από τα website μας ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους προς άλλα website τρίτων των οποίων η διαχείριση δεν γίνεται από τη Sony Mobile, συμπεριλαμβανομένων website που τελούν υπό τη διαχείριση άλλων εταιρειών του ομίλου Sony
      • Παρότι η Sony Mobile προσπαθεί να παρέχει συνδέσμους μόνο προς τοποθεσίες που εφαρμόζουν την ίδια πολιτική με την Sony Mobile όσον αφορά τα υψηλά πρότυπα και τον σεβασμό για την προστασία του απορρήτου, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο, την ασφάλεια ή τις πρακτικές απορρήτου των εν λόγω website τρίτων. Συνιστούμε ένθερμα να ανατρέχετε στις πολιτικές απορρήτου και cookies που εμφανίζονται στα εν λόγω website τρίτων, προκειμένου να ενημερώνεστε σχετικά με το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα

    8. Cookies και παρακολούθηση

    Τι είναι τα cookies και πώς χρησιμοποιούνται; Τα website μας χρησιμοποιούν γενικά αποδεκτές τεχνολογίες του κλάδου, όπως τα «cookies», για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των website και των μηνυμάτων email μας. Για παράδειγμα, οι τεχνολογίες αυτές ενδέχεται να μας ενημερώνουν πόσοι επισκέπτες έκαναν κλικ σε βασικά στοιχεία (όπως συνδέσμους ή γραφικά) σε ένα website ή ένα email και να αναγνωρίζουν τον browser σας την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τα website μας. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσαρμόσουμε την εμπειρία σας ώστε να αντανακλά καλύτερα τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας ή απλώς να διευκολύνουμε τη σύνδεσή σας στις υπηρεσίες με σκοπό τη χρήση τους. Οι περισσότεροι browser σας επιτρέπουν να διαγράφετε τα cookies από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, να αποκλείετε την αποδοχή των cookies ή να λαμβάνετε μια προειδοποίηση πριν από την αποθήκευσή τους. Ωστόσο, εάν αποκλείσετε ή διαγράψετε cookies, ενδέχεται να μην μπορούμε να επαναφέρουμε τυχόν προτιμήσεις ή ρυθμίσεις προσαρμογής που είχατε καθορίσει στο παρελθόν και να περιοριστεί η δυνατότητά μας να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις λειτουργίες, ανατρέξτε στις οδηγίες του browser που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies από εμάς στην Πολιτική μας σχετικά με τα cookies. Οι ρυθμίσεις του browser που χρησιμοποιείτε ενδέχεται να σας επιτρέπουν τη μετάδοση του επονομαζόμενου σήματος «Χωρίς παρακολούθηση» σε website και online υπηρεσίες που επισκέπτεστε. Επί του παρόντος, η Sony Mobile δεν τροποποιεί τις πρακτικές της όταν λαμβάνει το σήμα «Χωρίς παρακολούθηση». Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://www.allaboutdnt.com. Λάβετε επίσης υπόψη ότι προσωπικά δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο ενδέχεται να συλλέγονται από τρίτους με την πάροδο του χρόνου και σε διάφορα website, όταν επισκέπτεστε τα website μας ή άλλα website και υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

    9. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και στα δικαιώματά σας

    Πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας και ποια είναι τα δικαιώματά σας; Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Εάν θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ανακριβή ή ελλιπή, έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να τα διορθώσουμε ή να τα διαγράψουμε. Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να ενημερώσουμε ή να αλλάξουμε προσωπικά δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε ορισμένες μορφές επεξεργασίας, όπως για σκοπούς μάρκετινγκ. Έχετε επίσης δικαίωμα μεταφοράς των δεδομένων, δηλαδή το δικαίωμα λήψης των προσωπικών σας δεδομένων σε δομημένη μορφή που χρησιμοποιείται ευρέως για ανάγνωση από υπολογιστή και τη μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων. Λάβετε υπόψη ότι εάν μας ζητήσετε να καταργήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Ορισμένα προσωπικά δεδομένα είναι απαραίτητα, ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική απορρήτου. Η Sony Mobile ενδέχεται επίσης να υποχρεωθεί να διατηρήσει ορισμένα προσωπικά δεδομένα από την ισχύουσα νομοθεσία, οπότε ενδέχεται να μην δικαιούστε να τα καταργήσετε. Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα αυτά, επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία που δίνονται στην ενότητα 13 Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να παράσχετε κάποιο αποδεικτικό έγγραφο της ταυτότητάς σας, ώστε να μπορούμε να επαληθεύσουμε ότι είστε όντως εσείς το πρόσωπο που υποβάλλει το αίτημα. Δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας, διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε ένα τέλος (που θα υπόκειται σε ένα ανώτατο όριο, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία) για την επιθεώρηση των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε. Εάν νομίζετε ότι η Sony Mobile δεν χειρίζεται σωστά τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην εθνική σας αρχή ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή προστασίας δεδομένων.

    10. Διατήρηση των προσωπικών δεδομένων σας

    Πόσο καιρό θα διατηρεί η Sony Mobile τα προσωπικά σας δεδομένα; Θα διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για το χρονικό διάστημα για το οποίο είναι ευλόγως απαραίτητα για τους διάφορους σκοπούς που ορίζονται στην ενότητα 2 παραπάνω ή, άλλως, για να συμμορφωθούμε με τυχόν ισχύοντες νόμους και κανονισμούς σχετικά με την υποχρεωτική διατήρηση ορισμένων τύπων προσωπικών δεδομένων όσον αφορά τους πελάτες μας ή/και τυχόν εμπορικές συναλλαγές με αυτούς. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα τα οποία διατηρούμε δεν απαιτούνται από εμάς για οποιονδήποτε από τους σκοπούς που ορίζονται στην ενότητα 2 παραπάνω, δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε κατάλληλα μέτρα για την καταστροφή ή την αποταυτοποίηση τυχόν προσωπικών δεδομένων μετά την πάροδο ενός εύλογου χρονικού διαστήματος. Εάν έχετε οποιονδήποτε προβληματισμό ως προς τη συμμόρφωσή μας με τα νόμιμα δικαιώματά σας ή την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοπική αρχή προστασίας πληροφοριών

    11. Προσωπικό απόρρητο παιδιών

    Τι κάνει η Sony Mobile σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα παιδιών; Η Sony Mobile θεωρεί παιδί οποιονδήποτε χρήστη ηλικίας κάτω των 16 ετών. Δεν ζητούμε ούτε συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από ή σχετικά με παιδιά εν γνώση μας κατά παράβαση των ισχυόντων νόμων και κανονισμών. Εάν η Sony Mobile αντιληφθεί ότι έχουν υποβληθεί σε αυτήν προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με κάποιο παιδί κατά παράβαση οποιωνδήποτε ισχυόντων νόμων και κανονισμών, θα καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια:

    • Να διαγράψει τα συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα από τα αρχεία της το συντομότερο δυνατό
    • Να διασφαλίσει, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η διαγραφή, ότι τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν περαιτέρω σκοπό και δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω σε κάποιον τρίτο

    Εάν κάποιος γονέας ή κηδεμόνας έχει απορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του παιδιού του από εμάς, θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρέχονται στην ενότητα 13 Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω.

    12. Τοπικές επισημάνσεις ή επισημάνσεις ανά χώρα

    Υπάρχουν τοπικές ή περιφερειακές διαφορές στον χειρισμό των προσωπικών δεδομένων της Sony Mobile; A. Επισήμανση περί δικαιωμάτων απορρήτου για τους κατοίκους της Καλιφόρνια Οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν: α) πληροφορίες που ταυτοποιούν οποιεσδήποτε τρίτες εταιρείες στις οποίες ενδέχεται να έχει αποκαλύψει η Sony Mobile, κατά το περασμένο έτος, προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς για λόγους άμεσου μάρκετινγκ και β) μια περιγραφή των κατηγοριών προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκαν. Στείλτε μας το αίτημα με email χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρέχονται στην ενότητα 13 παρακάτω. B. Επισήμανση για τους κατοίκους της Αυστραλίας Αναφορικά με την Ενότητα 5 «Διεθνής μεταφορά των προσωπικών δεδομένων σας» παραπάνω, θα αποκαλύπτουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Σιγκαπούρης, της Νέας Ζηλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου. Κατά καιρούς θα χρειάζεται να αποκαλύψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε μέρη που βρίσκονται σε χώρες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα. Η ενέργεια αυτή θα γίνεται ad hoc ή κατά περίπτωση και για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Καταγγελίες: Εάν έχετε οποιονδήποτε προβληματισμό ως προς τη συμμόρφωσή μας με τα νόμιμα δικαιώματά σας ή την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου, μπορείτε να υποβάλετε εσωτερική καταγγελία μέσω της διαδικασίας καταγγελιών μας ή μπορείτε να αποφασίσετε να υποβάλετε επίσημη καταγγελία στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών Αυστραλίας (www.oaic.gov.au) (ο οποίος είναι ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας για το απόρρητο στην Αυστραλία). Θα αντιμετωπίζουμε τις καταγγελίες ως εξής: Βήμα 1: Εάν επιθυμείτε να προβείτε σε καταγγελία, ενημερώστε μας επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο ΔΠΠ στη διεύθυνση Australia.privacy.sonymobile@sony.com ή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ορίζονται στην ενότητα 13 Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Βήμα 2: Διερεύνηση της καταγγελίας Η καταγγελία σας θα διερευνηθεί από τον Υπεύθυνο ΔΠΠ. Θα λάβετε έγγραφη απάντηση στην καταγγελία σας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Βήμα 3: Επικοινωνία με το OAIC Αναμένουμε την εύλογη και έγκαιρη αντιμετώπιση της καταγγελίας σας μέσω των διαδικασιών μας. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να μην είστε ικανοποιημένοι, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών Αυστραλίας (OAIC) χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών Αυστραλίας (OAIC) Οι καταγγελίες πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως Τηλ.: 1300 363 992 Διεύθυνση: Director of Compliance Office of the Australian Information Commissioner GPO Box 5218 Sydney NSW 2001 Web: oaic.gov.au Γ. Επισήμανση για τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας Κανένα στοιχείο της παρούσας δεν θα περιορίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών δυνάμει του Νόμου περί Απορρήτου του 1993. Όλες οι οδηγίες σχετικά με τα δεδομένα σας και τα ερωτήματά σας θα αντιμετωπίζονται και θα απαντώνται από εμάς το συντομότερο δυνατό. Δ. Επισήμανση για τους κατοίκους της Μαλαισίας

    Λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή του Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του 2010 («Νόμος»), η Sony Mobile αναγνωρίζει την ανάγκη επεξεργασίας όλων των προσωπικών δεδομένων που αποκτώνται με νόμιμο και κατάλληλο τρόπο. Η νομική ευθύνη για τη συμμόρφωση με τον Νόμο ανήκει στη Sony Mobile η οποία αποτελεί τον «χρήστη δεδομένων» βάσει του Νόμου. Η συμμόρφωση με την παρούσα Πολιτική απορρήτου και με τον Νόμο αποτελεί ευθύνη όλων των υπαλλήλων της Sony Mobile. Στον βαθμό και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται η συλλογή προσωπικών δεδομένων από τη Sony Mobile, η Sony Mobile και οι εργαζόμενοί της πρέπει να τηρούν τις απαιτήσεις της παρούσας Πολιτικής απορρήτου και του Νόμου. Στο πλαίσιο του Νόμου, η «επεξεργασία» ορίζεται έτσι ώστε να περιλαμβάνει τη συλλογή, την καταγραφή, τη διατήρηση ή την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αριθμοί NRIC, διευθύνσεις κατοικίας και στοιχεία επαφής. Ο πάροχος δεδομένων έχει τα εξής δικαιώματα βάσει του Νόμου:

    • Αιτήματος για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που διατηρούνται σχετικά με το συγκεκριμένο άτομο και γνώσης του σκοπού για τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα και των ατόμων στα οποία έχουν αποκαλυφθεί ή πρόκειται να αποκαλυφθούν,
    • Αποτροπής της επεξεργασίας δεδομένων που πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα ή ζημίες,
    • Ανάληψης εύλογων μέτρων για τη διακοπή της χρήσης, τη διόρθωση, τη διαγραφή ή/και την απόρριψη εσφαλμένων προσωπικών δεδομένων και
    • Απόσυρσης της συγκατάθεσης που έχει παράσχει στην Sony Mobile.

    Τα άτομα που σκοπεύουν να ασκήσουν τα προαναφερθέντα δικαιώματα ή έχουν ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική απορρήτου θα πρέπει να υποβάλλουν έγγραφο αίτημα προς τη Sony Mobile στη διεύθυνση Malaysia.privacy.sonymobile@sony.com ή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ορίζονται στην ενότητα 13 Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Κατά κανόνα, η Sony Mobile θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήματα ή/και αιτήματα τέτοιου είδους εντός 30 ημερών.

    Ε. Επισήμανση για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης

    Η Sony Mobile συλλέγει, χρησιμοποιεί, αποκαλύπτει, διαχειρίζεται και χειρίζεται Προσωπικά Δεδομένα που υπόκεινται στον Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του 2012 (Αρ. 26 του 2012) («ο Νόμος»). Διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική απορρήτου. Με την πρόσβαση στο website μας, τη χρήση οποιωνδήποτε υπηρεσιών που παρέχονται από τη Sony, την εγγραφή σε οποιαδήποτε προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από τη Sony, την υποβολή οποιωνδήποτε πληροφοριών σε εμάς ή την παροχή της σχετικής συμφωνίας σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θα θεωρείται ότι έχετε αποδεχτεί και συναινέσει στους όρους της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων. Με τον όρο «Προσωπικά Δεδομένα» νοούνται οποιαδήποτε δεδομένα, ακριβή ή εσφαλμένα, τα οποία μπορούν να συσχετιστούν με ένα συγκεκριμένο ταυτοποιήσιμο άτομο, είτε το εν λόγω άτομο μπορεί να ταυτοποιηθεί με τα ίδια τα δεδομένα είτε με άλλες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στη Sony Mobile. Στα Προσωπικά Δεδομένα περιλαμβάνονται τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται, χρησιμοποιούνται, αποκαλύπτονται και υποβάλλονται σε διαχείριση και χειρισμό σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική απορρήτου. Εάν (α) έχετε τυχόν απορίες ή σχόλια σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα σας ή την Πολιτική απορρήτου μας, (β) θέλετε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για οποιαδήποτε χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας όπως ορίζεται στην παρούσα Πολιτική απορρήτου ή άλλως ή (γ) θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση ή να πραγματοποιήσετε διορθώσεις στα αρχεία των Προσωπικών Δεδομένων σας, επικοινωνήστε με τη Sony Mobile χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία:

    Sony Mobile Communications International AB, Singapore Branch 2 International Business Park, #01-10 Tower One, The Strategy Singapore 609930 Κατά κανόνα, η Sony Mobile θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήματα ή/και αιτήματα τέτοιου είδους εντός 30 ημερών. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για οποιαδήποτε χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας, ανάλογα με τη φύση του αιτήματός σας, η Sony Mobile ενδέχεται να μην είναι σε θέση να συνεχίσει την παροχή των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών της σε εσάς.

    13. Επικοινωνήστε μαζί μας

    Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Sony Mobile σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας; Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια ή θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο, Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή στη διεύθυνση: Data Protection Officer Sony Mobile Communications AB 221-88 Lund, Sweden https://www.sonymobile.com/gr/legal/privacy/