Ta fantastiska bilder med din Xperia™-smartphone

Fånga de bästa ögonblicken med en Xperia-smartphone. I Xperia finns det bästa från Sonys kamerateknik, vilket ger bilder som är tydliga, skarpa och livfulla – även om du fotograferar i dåliga ljusförhållanden eller motivet är rörligt. De håller lika hög kvalitet när de visas på en stor skärm eller skrivs ut på ett papper i A4-storlek. I läget för bättre autojustering behöver du inte tänka, utan kan i stället koncentrera dig på att skapa minnesvärda ögonblick.

Bättre autojustering. Bättre bilder.

Läget för bättre autojustering känner igen upp till 36 olika motiv, från upplysta nattvyer till närbilder, och justerar inställningarna åt dig så att du alltid får de bästa fotona oavsett plats och tidpunkt. I läget för bättre autojustering slås HDR av eller på beroende på motivet, precis som i Xperias standardkameraläge. I HDR-läget tas flera bilder med olika exponering och de placeras sedan på varandra för att du ska få naturliga foton – även i starkt motljus.

I en Xperia-smartphone kombineras det prisbelönta Sony G-objektivet med den senaste bildsensortekniken, Exmor RS™ för mobiler, så att du får verklighetstrogna färger och livfulla detaljer i alla foton. BIONZ™ för mobiltelefoner är en bildprocessor som direkt minskar brus och förvrängning i bilderna. Tack vare den här kombinationen får du kristallklara och knivskarpa foton varje gång.

Ett par tips som hjälper dig att få ut det mesta av Xperia-kameran

Innan du tar ett foto:

• Kontrollera att linsen är ren – det är inte klokt hur mycket ett litet fingeravtryck eller några dammkorn kan förstöra en hel bild.
  • Ställ in kameran i läget för bättre autojustering, så får du fantastisk kvalitet utan komplicerade inställningar.
  • Blixten är inställd på Auto som standard, så du kan låta den intelligenta Sony-tekniken göra jobbet åt dig.
  • Om du har problem med suddiga bilder kan du kontrollera om telefonskyddet kanske sitter i vägen för blixten eller linsen. Du kan även ta bort telefonskyddet för att slippa oönskad reflektering.

Inställning av fokus

De bästa tipsen för att ta foton utan att de blir suddiga vid rörelser eller dåliga ljusförhållanden:

• Håll din smartphone stadigt med båda händerna och se till att vänster hand inte skymmer linsen eller blixten.
  • Tryck ner kameraknappen halvvägs. En vit ram visar det område som är fokuserat. När fokus har ställts in blir ramen blå och det hörs ett kort pipljud.
  • Tryck ner kameraknappen helt för att ta fotot. Du kan också släppa fingret från fotoknappen när du vill att fotot ska tas.
  • Om du tycker det är svårt att fokusera kan du ange en “pekfokus”-punkt genom att peka på det ställe på skärmen där du vill att kameran ska fokusera.
  • Du kan också försöka med att flytta på din smartphone med kameraknappen halvt nedtryckt. Leta efter ett ställe där fokuseringen blir rätt.

Med en Xperia-smartphone kan alla ta förtrollande vackra foton &46;&46;&46;

Otroliga bilder, även i dåliga ljusförhållanden

Ta detaljerade foton, även i dåliga ljusförhållanden. Tack vare en unik kombination av Sony-teknik reduceras bildbruset i en Xperia-smartphone för att garantera att bilderna blir bildpunktsperfekta såväl på dagtid som i skymning. I läget för bättre autojustering sker detta instinktivt och du fotograferar som ett proffs, utan att behöva ändra inställningarna.

Det är inte svårare än ett, två … klick.

Hej då, suddiga bilder!

Det spelar ingen roll om du ska fotografera när ungarna spelar fotboll i trädgården eller på en hästkapplöpning – läget för automatisk autojustering gör jobbet åt dig. Med en klar F2.0-lins och rörelseavkänning märker Xperia-kameran när motivet rör sig och hjälper dig att ta bilder som inte blir suddiga.

Fånga händelsen på avstånd med 3x Clear Image Zoom.

Zooma in tre gånger närmare

Foton på avstånd? Fånga händelsen på avstånd med 3x Clear Image Zoom i läget för bättre autojustering. Dina foton blir alltid skarpa och tydliga tack vare den stora bildsensorn på 20,7 megapixlar och BIONZ-bildprocessorn.